Artikel top billede

Tæsket på McDonalds for at gå med fremtidens brille

Dårlig start for Googles smarte briller.

Snart vil Google få os alle til at gå med intelligente briller. Project Glass er Googles bud på at smelte internet og computer sammen med mennesker.

Men den sammensmeltning er vi måske slet ikke klar til endnu.

Den canadiske forsker Steve Mann blev forleden tæsket på en McDonalds restaurant i Frankring - udelukkende for at gå med en brille med indbygget computer og kamera.
Andre gæster på restauranten følte sig overvåget, og personale på stedet kastede sig derfor over videnskabsmanden.

Verdens første cyborg

Steve Mann kalder sig selv for verdens første cyborg. Allerede i 80'erne begyndte han at iklæde sig teknologi og filme sin tilværelse. Se billeder nederst.

Den model, som Steve Mann iøjeblikket går rundt med, minder meget om Googles kommende brille. En tynd skinne over øjnene og et computer-glasøje, der dækker det ene øje.
På sin tur rundt i Paris havde ingen sikkerhedspersonale på de otte museer, han besøgte, bemærket brillerne. Men på McDonalds fik de alarmklokker til at ringe.

Han fortæller, at flere ansatte greb fat i ham, slog ud efter ham og til sidst skubbede ham ud på gaden.
Først forsøgte en ansat at rive brillerne af canadieren, men brillerne er fastgjort til hovedet - og skal pilles af med specielt værktøj. Det forsøgte Steve Mann at forklare ved at fremvise dokumentationen fra sin læge. Men dokumentationen blev krøllet sammen og ødelagt.

En indbygget sikkerhedsmekanisme i brillerne betyder, at der bliver taget billeder, når ejermanden bliver overfaldet. Så den uheldige gæst har billeder af alle, der kom i nærheden af ham.

Steve Mann har en længere detaljeret gennemgang af episoden på sin hjemmeside, hvor han efterlyser vidner og hjælp til at komme i kontakt med McDonalds - for at finde ud af, hvad han gjorde forkert.

Optrinnet i Paris er en dårlig start for augmediated reality indbygget i tøj eller bærbare apparater. Men mon ikke Googles Project Glass kan ændre på opfattelsen af det i fremtiden.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere