Artikel top billede

Danske netpirater vil have billigere indhold og hurtigere adgang til film og serier

Danskere henter lige så meget ulovligt underholdning på nettet, som de gjorde sidste år, siger YouGov.

Ambitionen om at begrænse ulovlig download og streaming af film og tv-serier er ikke slået i gennem endnu.

I Danmark fortsætter vi med at hente underholdning via nettets uofficielle kanaler i samme tempo som tidligere.

Det oplyser YouGov, der har gennemført en undersøgelse blandt 2000 danskere. Med spørgsmål som også blev stillet sidste år. Og udfaldet er stort set det samme.

"Vores undersøgelse viser desværre ingen tegn på nedgang i andelen af danske pirater. Og vi kan se, at de danske pirater først og fremmest er drevet af et ønske om at få hurtig adgang til de nyeste serier og film. Samtidig er det en udbredt holdning blandt denne gruppe, at det simpelthen er for dyrt at gøre lovligt," siger Andreas Ishøy, research-konsulent fra YouGov.

Hvad kan ændre det?

I undersøgelsen svarer mere end hver syvende dansker, at de inden for det sidste år ulovligt har kopieret, downloadet eller streamet en tv-serie eller film. 

Piraterne har helt klare overvejelser bag deres valg.

68 procent svarer, at der skal lavere priser på film og tv-serier for at gøre det uofficielle forbrug af underholdning mindre. 45 procent svarer, at film og tv-serier hurtigere skal gøres tilgængelige for det danske publikum, hvis kunderne ikke istedet skal vælge at se det på nettet - uden at betale.

At 15 procent af den danske befolkning stadig henter ulovligt betyder ifølge YouGov, at antallet af danske pirater er uændret i forhold til 2011.

En mulig ændring kan være på vej i det kommende år, hvor flere lovlige alternativer skulle være på vej til Danmark. På musikfronten er der op til flere tjenester som Wimp, Spotify og TDC Play, der kan konkurrere med ulovlig fildeling, men video-tjenester i samme prisleje og med samme udvalg, lader vente på sig. Netflix kommer måske til Danmark, og Yousee har varslet en lignende model med frit forbrug til en fast pris.

Pirater er mænd

YouGovs undersøgelse viser, at gruppen af de såkaldte netpirater stadig hovedsagligt består af mænd og unge forbrugere. I aldersgruppen 15-20 år siger knap 47 procent, at de streamer og downloader ulovlige film eller tv-serier. 
Blandt de 50-74-årige svarer kun 10 procent det samme.

YouGovs undersøgelse viser også, at de adspurgte ikke tror, at netpirateri vil fortsætte med at vokse i samme omfang. I 2011 mente 57 procent, at ulovlig streaming og download via internettet ville blive mere udbredt fremover, mens blot 52 procent deler den opfattelse i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere