Artikel top billede

Facebook er ikke egnet til markedsføring

SOCIALE MEDIER: Flere eksperter mener, at det umiddelbart er en dårlig investering at bruge penge på social marketing.

En hel del både større og mindre såvel nationale som internationale virksomheder har hidtil brugt mange millioner kroner på at reklamere på blandt andet Facebook. Men den tendens er for nedadgående.

Sådan tolker globale freelancer.com i hvert fald udviklingen i typen og mængden af jobopslag på nettet.

Virksomheden har talt sammen, at antallet af Facebook-relaterede jobs er faldet med hele 14 procent i andet kvartal af 2012 i forhold til årets første tre måneder, mens Twitter-relaterede stillinger er faldet med knap halvanden procent.

"Annoncører og eksperter i sociale medier er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved effekten af og den økonomiske vinding ved social marketing," skriver freelancer.com's administrerende direktør Matt Barrie i en pressemeddelelse på virksomhedens hjemmeside.

Og han er ikke alene om den opfattelse.

"Firmaer, der beskæftiger sig med alt fra forbrugerelektronik til finansielle services, fortæller os, at de ikke længere er sikre på, at Facebook er det bedste sted at bruge deres social marketing-budgetter," beretter Forrester-forsker Nate Elliot.

Helt konkret har bilgiganten General Motors og andre virksomheder på Fortune 500-listen droppet at købe reklameplads på Facebook.

Kæmpeannoncøren har ellers ifølge Wall Street Journal brugt op mod 10 millioner dollars på Facebook-reklamer. Penge General Motors i dag anser for spildte.

Business Insider skriver da også, at Facebook-annoncer heller ikke får særlig mange klik - i hvert fald ikke sammenlignet med klikraterne for Google-annoncer. De får nemlig hele ti gange flere klik.

Dansk skepsis

Det er ikke kun i det store udland, at eksperterne er skeptisk overfor de sociale mediers potentiale inden for markedsføring.

Danske Andreas Johannsen fra it-virksomheden Klean mener ikke, at social marketing er den bedste måde at få udbytte af de sociale medier.

Tidligere på ugen fortalte han her på CRN, at de sociale mediers force derimod ligger i mulighederne for at fastholde, pleje og udbygge relationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.