Sådan skal it-forhandlere bruge de sociale medier

Erfarne mediebrugere og eksperterne alle er enige, om hvordan du bør inddrage de sociale medier i din virksomhed. Få del i deres viden og erfaringer.

Henover sommeren har CRN kigget på, hvordan de sociale medier kan bruges i kanalen, og hvordan de rent faktisk bliver brugt.

Eksperterne er enige om, at de sociale medier kan anvendes af alle størrelser og typer af virksomheder. Det er et spørgsmål om at gå i dialog med kunder, samarbejdspartnere og andre interesserede.

Ifølge Andreas Johannsen, der har specialiseret sig i sociale medier og strategisk webkommunikation, er netop relationerne grundprincippet i langt størstedelen af alle virksomheder. Og her er de sociale medier et velegnet værktøj, der kan gøre det lettere at pleje eksisterende relationer samt gøre det muligt at overskue og pleje et større netværk.

Resultaterne af internationale undersøgelser tyder også på, at stadig flere virksomheder flytter fokus fra online platformenes reklamebannere over på kommentar- og dialogelementerne. For eksempel er General Motors stadig til stede på Facebook med daglig aktivitet på siden, selvom virksomheden ikke længere sætter penge af i budgettet til reklamer på det sociale site.

Også danske virksomheder har gode erfaringer med LinkedIn, Facebook og Twitter som kommunikationsmedie. Niklas Stephenson er medstifter af teleforhandleren Firmafon og selv meget aktiv på Twitter i forretningsmæssigt øjemed. Han understreger, at det er vigtigt at huske på, det ikke er envejskommunikation som en almindelig pressemeddelelse eller nyhed. Hans råd er derfor, at du bruger de sociale onlineplatforme til realtime samtale, og at du derfor er til stede, når nogen vil i kontakt med dig.

Dog skal du som virksomhed være opmærksom på ikke at gabe over mere, end du kan overkomme. Tilstedeværelse på et socialt medie kræver en aktiv indsats, for som Mette Hylander, der er marketingschef i Edgemo, siger, så er der ikke meget ved en død side eller gruppe.

Derfor er mange af de forhandlere, CRN har talt med henover sommeren, endnu i udviklings- og beslutningsfasen, hvor der skal tages stilling til, hvordan, hvorfor og hvor meget den enkelte virksomhed skal være til stede på de sociale medier.

Er du selv endnu ikke helt afklaret med, hvorledes du skal gribe de sociale medier an, kan du hente inspiration her:

Derfor skal du bruge Facebook som arbejdsredskab

Sociale medier: Her er brølerne, du skal undgå

Facebook er ikke egnet til markedsføring

Sådan får du gavn af LinkedIn i din forretning

Lær af de store: gå i dialog på de sociale medier

Sociale medier: Det vigtige er det sociale

Firmafon: Vi svarer altid og hele tiden på Twitter

Edgemo: Mennesker handler med mennesker

Seks supergode LinkedIn-tip
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.