Sådan skal it-forhandlere bruge de sociale medier

Erfarne mediebrugere og eksperterne alle er enige, om hvordan du bør inddrage de sociale medier i din virksomhed. Få del i deres viden og erfaringer.

Henover sommeren har CRN kigget på, hvordan de sociale medier kan bruges i kanalen, og hvordan de rent faktisk bliver brugt.

Eksperterne er enige om, at de sociale medier kan anvendes af alle størrelser og typer af virksomheder. Det er et spørgsmål om at gå i dialog med kunder, samarbejdspartnere og andre interesserede.

Ifølge Andreas Johannsen, der har specialiseret sig i sociale medier og strategisk webkommunikation, er netop relationerne grundprincippet i langt størstedelen af alle virksomheder. Og her er de sociale medier et velegnet værktøj, der kan gøre det lettere at pleje eksisterende relationer samt gøre det muligt at overskue og pleje et større netværk.

Resultaterne af internationale undersøgelser tyder også på, at stadig flere virksomheder flytter fokus fra online platformenes reklamebannere over på kommentar- og dialogelementerne. For eksempel er General Motors stadig til stede på Facebook med daglig aktivitet på siden, selvom virksomheden ikke længere sætter penge af i budgettet til reklamer på det sociale site.

Også danske virksomheder har gode erfaringer med LinkedIn, Facebook og Twitter som kommunikationsmedie. Niklas Stephenson er medstifter af teleforhandleren Firmafon og selv meget aktiv på Twitter i forretningsmæssigt øjemed. Han understreger, at det er vigtigt at huske på, det ikke er envejskommunikation som en almindelig pressemeddelelse eller nyhed. Hans råd er derfor, at du bruger de sociale onlineplatforme til realtime samtale, og at du derfor er til stede, når nogen vil i kontakt med dig.

Dog skal du som virksomhed være opmærksom på ikke at gabe over mere, end du kan overkomme. Tilstedeværelse på et socialt medie kræver en aktiv indsats, for som Mette Hylander, der er marketingschef i Edgemo, siger, så er der ikke meget ved en død side eller gruppe.

Derfor er mange af de forhandlere, CRN har talt med henover sommeren, endnu i udviklings- og beslutningsfasen, hvor der skal tages stilling til, hvordan, hvorfor og hvor meget den enkelte virksomhed skal være til stede på de sociale medier.

Er du selv endnu ikke helt afklaret med, hvorledes du skal gribe de sociale medier an, kan du hente inspiration her:

Derfor skal du bruge Facebook som arbejdsredskab

Sociale medier: Her er brølerne, du skal undgå

Facebook er ikke egnet til markedsføring

Sådan får du gavn af LinkedIn i din forretning

Lær af de store: gå i dialog på de sociale medier

Sociale medier: Det vigtige er det sociale

Firmafon: Vi svarer altid og hele tiden på Twitter

Edgemo: Mennesker handler med mennesker

Seks supergode LinkedIn-tip
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.