Artikel top billede

Derfor opkøber It Company konkurrent i Randers

Hurtige sælgere er den forkerte recept for jysk forhandler. Derfor kan flere opkøb blive nødvendige for at opfylde de vækstplaner, som skal sikre overlevelse.

IT Company-direktør Michael Schou har en plan. Den går ud på, at han skal have mindst femten konsulenter. Derfor har den randrusianske infrastrukturforhandler nu købt konkurrenten ASL Data, og taget ejeren Arno Larsen ind som partner og chefkonsulent, og kommer dermed op på otte konsulenter.Det var Arno Larsen fra ASL Data, der selv kontaktede IT Company og foreslog et samarbejde. Det passede som fod i hose til Michael Schous ambitioner for IT Company.

"Det var lige til højrebenet. Vi har begge drevet forretning her lokalt i ti år. Og så kender vi hinanden og har gået på teknisk skole sammen," fortæller IT Companys direktør Michael Schou.

Sammen med ASL data får IT Company tilført både ekspertise og mindst 100 kunder. Det er Michael Schou glad for, for han tror, at markedsudfordringerne med hosting og cloud betyder, at man som især infrastrukturforhandler er nødt til at komme op på en vis størrelse.

"Min drøm er at vi rammer 15 mand, så er vi lige nøjagtig så store og fleksible, at vi kan agere i det voldsomt skiftende marked.  Vi skulle gerne ramme de ti mand i år," konstaterer han.

Men han er helt på det rene, at han måske skal ud i flere opkøb, for at nå op på de 15 konsulenter, han gerne vil have. Det handler både om at få adgang til de rigtige folk, og få adgang til kunder.

"Jag har prøvet at lave kanvas og ansatte sælgere til at hente nye kunder. Men jeg har ikke fundet de vises sten eller en opskrift på, hvordan man får nye kunder på den rigtige måde.  Vi har altid haft en organisk vækst, men det er stadig begrænset i forhold til den klump af kunder man kan få ved opkøb," siger han.

Michael Schou tror at flere forhandlere er i samme overvejelser, som han.

"Når man står overfor udfordringer med for eksempel Office 365 og kundernes ønske om hosting, så skal man have folk nok til at blive certificeret og få de kernekompetencer, der skal til. Jeg tror mange lige nu overvejer om de skal købe op, lade sig købe op eller indgå i en fusion. For med mindre man ønsker selv at arbejde 24/7, så skal man være flere folk. Der skal være plads til at have de rigtige kompetencer og holde fri," konstaterer han og fortsætter:

"Så vi har nok ikke gjort vores sidste opkøb."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere