Artikel top billede

Svag vækst tvinger Arrow ud i sparerunde

Pæn vækst i den europæiske ECS-division er ikke nok til at opveje tilbagegangen i resten af Arrow-koncernen.

Den europæiske del af Arrow ECS (Enterprise Computer Solutions) er duksen i det seneste kvartalsregnskab fra den amerikanske distributør. Sammenlignet med andet kvartal i fjor præsterede ECS-divisionen en fremgang på det europæiske marked på hele 12 procent.

Alene for netværksudstyr har Arrow ECS øget omsætningen med hele 57 procent, mens storage og software gik frem med henholdsvis 16 og 13 procent. Omsætningen på serverudstyr er derimod faldet.

I resten af Arrow-koncernen kniber det derimod alvorligt med at holde hjulene i gang, og koncernen må derfor indkassere en samlet tilbagegang i omsætningen på syv procent, som i andet kvartal endte på 5,54 milliarder dollar eller godt 33 milliarder kroner. Det slår også igennem på overskuddet, som faldt med næste en tredjedel til 114 millioner dollar (685 millioner danske kroner). Nedgangen skyldes først og fremmest tilbagegang for komponentsalget, som faldt med 11 procent.

Arrow forventer, at de svage konjunkturer vil fortsætte i løbet af tredje kvartal og varsler derfor en sparerunde, som skal øge effektiviteten og sænke omkostningerne med 20 millioner dollar. Blandt de områder, som skal gøres mere effektive er it, finansafdelingerne og Arrows logistikcentre.

"Vi forventer, at de kommercielle betingelser fortsat vil være hårde i tredje kvartal. Alt tyder på, at vi står foran en periode med lille eller slet ingen global vækst indenfor de næste et til to kvartaler," lyder det i en kommentar fra koncernchef Michael Long.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.