Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Pc-salget slår alle rekorder i 2012

Alt tyder på, at 2012 bliver et formidabelt år, når det gælder salg af pc'er og tablets. Apple overhaler igen HP, og salget af iPad og andre tablet-pc'er slår alle rekorder. Se tallene her.

I andet kvartal 2012 blev der leveret 12 procent flere pc'er end i samme periode sidste år. Salget af ultrabooks skuffede, men det vigende salg af de små, råstærke computere blev i høj grad kompenseret af iPads og andre tablet-pc'er.

Det fortæller analysehuset Canalys i en frisk rapport, som også beretter, at Apple har overhalet HP og igen bærer den gule (salgs)førertrøje. Samsung og Lenovo haler ind på førerfeltet, mens det går tilbage for traditionelle Windows-baserede pc'er. Årsagen til det, er, at mange potentielle kunder venter på den kommende version Windows 8, og det går ud over salget her og nu.

De små tablet-pc'er er blevet meget populære. Så populære, at salget på et år fra andet kvartal til andet kvartal er steget med 74 procent. I alt blev der i Q2 2012 afsendt 24 millioner tablet-pc'er til distributører og forhandlere over hele verden svarende til 22 procent af det totale pc-salg.

Android-tabletter

Udover Apples iPad har også Asus og Samsung succes med deres produktserier af tablet-pc'er, der hedder henholdsvis Transformer og Galaxy Tab. Samsung er den ledende producent af Android-baserede tablet-pc'er, og firmaets Galaxy Tab-serie blev i andet kvartal i år leveret i mere end dobbelt så stort antal som i samme periode sidste år.

"Rapporter om, at den dårlige økonomiske situation og venten på Windows 8 rammer pc-branchen, fortæller ikke hele historien. Pc-branchen gør det godt, og 2012 ser ud til at blive et rekordår salgsmæssigt. Producenter med innovative produkter vil høste gevinsterne," udtaler Tom Evans, researchanalytiker, Canalys.

Microsofts beslutning om at lancere sin egen tablet-pc eller Pads var et af de store samtaleemner i kvartalet. Surface og Surface Pro hedder de kommende Pads, men Canalys forventer ikke, at de nye Pads vil gøre noget stort indtryk på markedet. Prisen er for høj, og der er også en udbredt skepsis overfor det faktum, at en af verdens største softwareproducenter nu begynder at lave hardware.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.