Artikel top billede

Hougesen forlader Columbus-bestyrelse

Øverste chef for Atea, Claus Hougesen, forlader sin post i bestyrelsen for Columbus. Se baggrunden her.

Claus Hougesen, koncernchef i storforhandleren Atea, forlader sin post som medlem af bestyrelsen i ERP-koncernen Columbus. Det fortæller en børsmeddelelse udsendt i går tirsdag.

Hougesen har været medlem af Columbus-bestyrelsen siden december 2004. Dengang var han også chef for det daværende Topnordic i Danmark, og det var Topnordics daværende ejer Ib Kunøe, som hentede Claus Hougesen til bestyrelsen i Columbus.

Årsagen til, at Hougesen nu forlader bestyrelsen er ifølge bestyrelsesformand og hovedaktionær i Columbus Ib Kunøe, at bestyrelsesmedlemmerne skal være "mere uafhængige".

"Claus Hougesen har været i bestyrelsen i mange, mange år, og vi vil gerne have nogle bestyrelsesmedlemmer, der er lidt mere uafhængige af mig selv og Consolidated Holding," siger Ib Kunøe til CRN.

Har rigeligt at lave

Han tilføjer, at Hougesen derudover har "fuldt op at gøre med at passe sit job som koncernchef i Atea."

Men først og fremmest er udskiftningen af Claus Hougesen med suppleant Peter Skov Hansen altså et skridt i retning af bestyrelsesmedlemmer i Kunøes børsnoterede selskaber, som er "mere uafhængige".

Overskuddet i Kunøes holdingselskab Consolidated Holdings faldt sidste år med 300 millioner kroner, primært fordi kursen på netop Ateas aktier faldt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere