Artikel top billede

Also Actebis i norsk driftsunderskud: Flytter lager til Danmark

Omkalfatring af Also Actebis norske afdeling har været dyr - Men væksten fejler ikke noget.

I takt med at store dele af administrationen og lageret flytter sydpå, får den norske afdeling i distributionskoncernen Also Actebis mere og mere karakter af en filial under dansk overherredømme.

Also Actebis norske landechef, Monica Aune, fortæller til norske It-bransjen, at koncernen pr. 1. juni har nedlagt 20 administrative stillinger i Norge som en direkte konsekvens af sidste års fusion mellem Also og Actebis. Store dele af de administrative funktioner skal nu ligge i Danmark.

Samtidig har man indenfor det seneste år flyttet store dele af sit norske lager til Danmark. Og fra 1. oktober er det planen, at man endegyldigt lukker det norske lager endegyldigt ned.

Læs mere:

Actebis' topchef trækker sig

Nu dør Actebis: Skal skifte navn til Also


Also Actebis samlede kanalen i Københavns Sydhavn

"Vi har i fjor flyttet store dele af lageret til centrallageret i Danmark, og kommer til at flytte resten fra 1. oktober. Vi bliver slet og ret en mere skandinavisk organisation," siger Monica Aune.

Både fyringer og praktiske omlægninger sætter tydelige spor i regnskabet for den norske afdeling, som også har været igennem to dyre opgraderinger af selskabets SAP-system. Ifølge It-bransjen måtte nordmændene i 2011 derfor lægge ryg til et driftsunderskud på næsten 15 millioner kroner. Og samlet blev underskuddet på 24 millioner kroner.

"Vi fik en engangsomkostning med nedlæggelsen af de 20 stillinger. Disse omkostninger er sammen med to SAP-implementeringer hovedårsagerne til de dårlige resultater i fjor kontra året før," siger Monica Aune til It-bransjen.

Trods de økonomiske hug, er der dog fuld skrue på kerneforretningen for Also Actebis norske afdeling, som i 2011 øgede sin omsætning med 12 procent til godt 1,7 milliarder kroner. Den udvikling er ifølge Monica Aune fortsat i 2012, hvor man fortsætter med at vinde de markedsandele tilbage, som gik tabt, mens man sloges med sine SAP-omlægninger.

"Software går godt, og vi øger på tilbehør og komponenter, og vi er begyndt at tage markedsandele tilbage på pc og servere," siger Monica Aune.

Læs mere:

Actebis' topchef trækker sig

Nu dør Actebis: Skal skifte navn til Also


Also Actebis samlede kanalen i Københavns Sydhavn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere