Artikel top billede

Microsoft øjner en guldgrube med tavle-pc

Det er muligt, at Microsofts lancering af tablet-pc'en Surface er upopulær hos de traditionelle pc-producenterne. Men den mulige milliardgevinst ved slå tilbage mod Apples og Androids fremmarch er tilsyneladende risikoen værd.

Milliarder af kroner ligger og venter på Microsoft, når softwaregiganten om et par måneder lancerer sin nye tavle-pc Surface. Og udsigten til kolde kontanter i kassen er åbenbart mere fristende end risikoen for at Microsoft med Surface-lanceringen lægger sig ud med de etablerede pc-producenter.

Microsoft har selv for nylig meddelt den amerikanske børs, at Surface-planerne belaster forholdet til producenterne. Og senest har Acer kritiseret Microsofts hardwareplaner.

I sidste uge skrev vi her på CRN, at "Pc-salget slår alle rekorder i 2012", og tallene illustrerer udmærket de overvejelser, som man givetvis har gjort sig hos Microsoft.

I alt blev der i andet kvartal i år afsendt 24 millioner tablet-pc'er til distributører og forhandlere over hele verden svarende til 22 procent af det totale pc-salg i perioden på godt 108 millioner enheder.

Vækst på otte millioner

Alene Apple solgte i andet kvartal 2011 godt 13 millioner computere, og det tal steg i andet kvartal i år til godt 21 millioner altså en vækst på otte millioner på kun et år.

Hvor mange af disse, der var iPads, vides ikke, men sikkert er det, at ingen af dem ikke indbragte Microsoft så meget som en krone i OEM-licens.

Læs mere:

Mister en halv milliard - i kvartalet

Lad os foretage et tankeeksperiment. Hvis Microsoft tjener 60 kroner på en OEM-licens, så er væksten på otte millioner tablet-computereenheder 60 kroner, og otte millioner af de 21 millioner solgte Apple-computere er iPads uden tilknytning til Microsoft overhovedet, så er Microsoft teoretisk set gået glip af otte millioner gange 60 kroner, svarende til næsten en halv milliard kroner - pr. kvartal.

Og selv om beløbet er endog betydelig mindre, er det ikke svært at forstå, at Microsoft føler sig fristet til også at blive hardwareleverandør.

Det samme pres rammer Microsoft, år det gælder andre konkurrerende styresystemer. Udover Apples iPad har også Asus og Samsung succes med deres produktserier af tablet-pc'er, der hedder henholdsvis Transformer og Galaxy Tab. Samsung er den ledende producent af Android-baserede tablet-pc'er, og firmaets Galaxy Tab-serie blev i andet kvartal i år leveret i mere end dobbelt så stort antal som i samme periode sidste år.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere