Artikel top billede

Microsoft øjner en guldgrube med tavle-pc

Det er muligt, at Microsofts lancering af tablet-pc'en Surface er upopulær hos de traditionelle pc-producenterne. Men den mulige milliardgevinst ved slå tilbage mod Apples og Androids fremmarch er tilsyneladende risikoen værd.

Milliarder af kroner ligger og venter på Microsoft, når softwaregiganten om et par måneder lancerer sin nye tavle-pc Surface. Og udsigten til kolde kontanter i kassen er åbenbart mere fristende end risikoen for at Microsoft med Surface-lanceringen lægger sig ud med de etablerede pc-producenter.

Microsoft har selv for nylig meddelt den amerikanske børs, at Surface-planerne belaster forholdet til producenterne. Og senest har Acer kritiseret Microsofts hardwareplaner.

I sidste uge skrev vi her på CRN, at "Pc-salget slår alle rekorder i 2012", og tallene illustrerer udmærket de overvejelser, som man givetvis har gjort sig hos Microsoft.

I alt blev der i andet kvartal i år afsendt 24 millioner tablet-pc'er til distributører og forhandlere over hele verden svarende til 22 procent af det totale pc-salg i perioden på godt 108 millioner enheder.

Vækst på otte millioner

Alene Apple solgte i andet kvartal 2011 godt 13 millioner computere, og det tal steg i andet kvartal i år til godt 21 millioner altså en vækst på otte millioner på kun et år.

Hvor mange af disse, der var iPads, vides ikke, men sikkert er det, at ingen af dem ikke indbragte Microsoft så meget som en krone i OEM-licens.

Læs mere:

Mister en halv milliard - i kvartalet

Lad os foretage et tankeeksperiment. Hvis Microsoft tjener 60 kroner på en OEM-licens, så er væksten på otte millioner tablet-computereenheder 60 kroner, og otte millioner af de 21 millioner solgte Apple-computere er iPads uden tilknytning til Microsoft overhovedet, så er Microsoft teoretisk set gået glip af otte millioner gange 60 kroner, svarende til næsten en halv milliard kroner - pr. kvartal.

Og selv om beløbet er endog betydelig mindre, er det ikke svært at forstå, at Microsoft føler sig fristet til også at blive hardwareleverandør.

Det samme pres rammer Microsoft, år det gælder andre konkurrerende styresystemer. Udover Apples iPad har også Asus og Samsung succes med deres produktserier af tablet-pc'er, der hedder henholdsvis Transformer og Galaxy Tab. Samsung er den ledende producent af Android-baserede tablet-pc'er, og firmaets Galaxy Tab-serie blev i andet kvartal i år leveret i mere end dobbelt så stort antal som i samme periode sidste år.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.