Artikel top billede

Voldsom smartphonevækst - Android styrer

Android-baserede smartphones vokser voldsomt i antal og sidder nu på to tredjedele af verdensmarkedet. Kinesere og OL-sponsering skubber godt på.

I Kina var otte ud af 10 smartphones baseret på styresystemet Android i andet kvartal i år. Også på verdensplan har Android-telefoner voldsom vind i sejlene.

For første gang blev der solgt mere end 100 millioner Android-baserede smartphones i et enkelt kvartal (Q2 2012), og Android-telefoner er nu oppe på en markedsandel på 66 procent.

Det fortæller analysehuset Canalys i sin seneste salgsopgørelse vedrørende smartphones.

Væksten i Android på 110 procent årlig vækst er langt større end den almindelige markedsvækst for smartphones, som er på 47 procent om året.

En af de store vindere blandt producenterne er Samsung, som leverede mere end 45 millioner Android-telefoner i andet kvartal. Baggrunden er ikke mindst Samsungs populære produkter fra selskabets high end telefon Galaxy S III og ned til den aggressivt prissatte Galaxy Y og Galaxy Mini.

Kineserne elsker Android

Oven i kommer så, at Samsung er medsponsor for de olympiske lege, hvilket ifølge Canalys' chefanalytiker Pete Cunningham nok skal skærpe interessen for den koreanske producents produkter og sikre et godt tredje kvartal.

Samsung sidder på 31 procent af markedet for smartphones fuldt af Apple og Nokia. Huawei og ZTE klarede ikke at komme med i Top fem, mens HTC rykkede op på fjerdepladsen lige foran RIM, som leverede 8,5 millioner enheder i andet kvartal.

I Kina vokser antallet af smartphone-brugere eksplosivt, men det er i høj grad lokale producenter, der leverer varen. Alene i Q2 blev der leveret godt 42 millioner smartphones til salgskanalen i Kina, og landet modtager 27 procent af de i alt 158 millioner smartphones, som blev leveret på verdensplan i andet kvartal. Til sammenligning er tallet i USA 16 procent.

De fem største smartphone-leverandører på det kinesiske fastland er Samsung, ZTE, Lenovo og Huawei med Apple som rosinen i pølseenden. Hertil kommer en underskov af lokale producenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere