Producent giver danske forhandlere en måneds forspring

Kanalkonflikter kender de ikke til hos AVG Danmark, der er godt tilfreds med den måneds forspring, som producenten giver sine forhandlere op til licensudløb.

I sidste uge skrev vi om den konflikt mellem direkte salg og forhandlere, som ind imellem har plaget antivirus-producenten AVG.

En konflikt, som den danske forhandler SBS IT også kendt som AVG Danmark ikke mærker det fjerneste til.

"Vi har ikke oplevet problemer overhovedet, men dog haft den tanke, om de nu kunne finde på at gå uden om os, men det er ikke sket," siger Peter Hesselager, virksomhedskonsulent og medstifter af SBS IT.

SBS har i tidens løb et par gange haft besøg af repræsentanter fra AVG og oplever selskabet som "meget professionelt".

"Vi sælger i konkurrence med AVG, og det lever vi fint med. For eksempel er det en fordel for os, at når kunderne skal have fornyet deres licens, så sender AVG en liste over de af vores kunder, hvis licens er på vej til at udløbe, og så har vi en måneds forspring i forhold til AVG til at fange kunderne og fastholde dem. Den politik, synes jeg, er helt ok," siger Peter Hesselager.

Havde en bagtanke
AVG-relationen tog fart, da Peter Hesselager blev glad for AVG's produkter og tænkte, "det må vi kunne lave en forretning ud af".

I dag er SBS IT AVG Gold Reseller i Danmark og en af måske en håndfuld danske forhandlere med de amerikanske antivirusproukter på hylderne. Eksempelvis sælger også Bundsgaard Data og lan-link.dk AVG herhjemme.

Med hjemmesiden avgdanmark.dk  kunne man fristes til at tro, at AVG var involveret i den danske forhandler, men det er ikke tilfældet.

"Nej, vi er et privat it-firma, som bare har lavet hjemmesiden avgdanmark.dk.  

Faktisk henvender nogle sig i håbet om, at de kan få dansk service på produkter købt i udlandet. De tror måske, at vi er den danske afdeling af AVG, og det var faktisk også den bagtanke, vi havde, da vi i sin tid oprettede hjemmesiden," lyder det med smil i stemmen fra Hesselager.

Kun en mindre del
Kun en mindre del af omsætningen hos SBS IT kommer fra salg af AVG.

"Dels sælger vi på nettet, dels i konkurrence med AVG så mange køber stadig direkte hos AVG. Vores kunder er dem, som er glade for, at de kan handle i Danmark på deres Visakort, og at det er en dansk stemme, der svarer, når de ringer."

Ud over salg af antivirus fra AVG, forhandler SBS IT serversystemer og finanssystemer, og varetager driften af it-installationer hos små og mellemstore virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Her er Visma Enterprise-topchefens største udfordring under corona: "Når jeg går planken ud, så gør min organisation det også"
Interview: Coronakrisen har kastet nyt lys over lederrollen, og nye unikke muligheder har vist sig. Det har skabt bedre ledere, men også skilt bukkene fra fårene. Sådan lyder det fra Monika Juul Henriksen, topchef i Visma Enterprise. Se hendes største ledelesesmæssige udfordringer under krisen.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.