Artikel top billede

Producent giver danske forhandlere en måneds forspring

Kanalkonflikter kender de ikke til hos AVG Danmark, der er godt tilfreds med den måneds forspring, som producenten giver sine forhandlere op til licensudløb.

I sidste uge skrev vi om den konflikt mellem direkte salg og forhandlere, som ind imellem har plaget antivirus-producenten AVG.

En konflikt, som den danske forhandler SBS IT også kendt som AVG Danmark ikke mærker det fjerneste til.

"Vi har ikke oplevet problemer overhovedet, men dog haft den tanke, om de nu kunne finde på at gå uden om os, men det er ikke sket," siger Peter Hesselager, virksomhedskonsulent og medstifter af SBS IT.

SBS har i tidens løb et par gange haft besøg af repræsentanter fra AVG og oplever selskabet som "meget professionelt".

"Vi sælger i konkurrence med AVG, og det lever vi fint med. For eksempel er det en fordel for os, at når kunderne skal have fornyet deres licens, så sender AVG en liste over de af vores kunder, hvis licens er på vej til at udløbe, og så har vi en måneds forspring i forhold til AVG til at fange kunderne og fastholde dem. Den politik, synes jeg, er helt ok," siger Peter Hesselager.

Havde en bagtanke

AVG-relationen tog fart, da Peter Hesselager blev glad for AVG's produkter og tænkte, "det må vi kunne lave en forretning ud af".

I dag er SBS IT AVG Gold Reseller i Danmark og en af måske en håndfuld danske forhandlere med de amerikanske antivirusproukter på hylderne. Eksempelvis sælger også Bundsgaard Data og lan-link.dk AVG herhjemme.

Med hjemmesiden avgdanmark.dk  kunne man fristes til at tro, at AVG var involveret i den danske forhandler, men det er ikke tilfældet.

"Nej, vi er et privat it-firma, som bare har lavet hjemmesiden avgdanmark.dk.  

Faktisk henvender nogle sig i håbet om, at de kan få dansk service på produkter købt i udlandet. De tror måske, at vi er den danske afdeling af AVG, og det var faktisk også den bagtanke, vi havde, da vi i sin tid oprettede hjemmesiden," lyder det med smil i stemmen fra Hesselager.

Kun en mindre del

Kun en mindre del af omsætningen hos SBS IT kommer fra salg af AVG.

"Dels sælger vi på nettet, dels i konkurrence med AVG så mange køber stadig direkte hos AVG. Vores kunder er dem, som er glade for, at de kan handle i Danmark på deres Visakort, og at det er en dansk stemme, der svarer, når de ringer."

Ud over salg af antivirus fra AVG, forhandler SBS IT serversystemer og finanssystemer, og varetager driften af it-installationer hos små og mellemstore virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere