Artikel top billede

Fona-sag: Boston-direktør havde penge i svindlers firma

Jeg trak mig ud før det gik galt, siger Boston-direktør om sit samarbejde med tidligere Fona-chef, der nu er dømt for millionbedrageri.

Da den nu bedrageridømte Jesper Nørmark i begyndelsen af 2007 oprettede sit merchandising-firma Caretail, skete det med økonomisk støtte fra direktør og ejer i Boston Distribution, Christian Banzhaf.

Det kom frem under den netop afsluttede retssag mod Jesper Nørmark i Københavns Byret. Her blev Boston-direktøren i maj i år afhørt som vidne. Ifølge et referat af afhøringen, som CRN har fået aktindsigt i, fortalte Christian Banzhaf til retten, at han i 2007 skød 100.000 kroner i selskabet Caretail.

Banzhaf forklarede i retten, at han allerede i august 2007 trak sig ud af selskabet igen - dvs. omkring et halvt år før Jesper Nørmark ifølge anklageskriftet brugte Caretail - nu under navnet JustAdd - som mellemstation i den svindel, som han i denne uge blev idømt to og et halvt års fængsel for. Jesper Nørmark har anket dommen til Østre Landsret.

Pengene slap op

Ifølge Christian Banzhafs forklaring til retten var det Jesper Nørmark, der tog initiativ til samarbejdet. Det afviste Banzhaf i første omgang, fordi han frygtede, at det kunne skabe problemer i forhold til andre kunder, hvis han stod som medejer af et firma, som Boston skulle samarbejde med.

Det fik dog ikke Jesper Nørmark til at trække følehornene til sig, og undervejs lovede han blandt andet Banzhaf , at "deres navne ikke behøvede at komme frem", som det hedder i retsreferatet.

"Mit medejerskab af virksomheden lå lang tid før de her komplikationer opstod. Jeg investerede 100.000 kroner i selskabet, som dengang hed Caretail. Jeg var med i selskabet fra det blev stiftet, til der ikke var flere penge. Det gik rigtig dårligt, så der skulle skydes flere penge ind. Det ville jeg ikke være med til, og så trådte jeg ud af det i den forbindelse. Det var i august 2007," siger Christian Banzhaf i dag til CRN.

Læs mere:


Allerede på dette tidspunkt solgte Boston varer fra producenten Belkin til Fona. Banzhaf fik at vide fra Jesper Nørmark (der nu havde sin Fona-kasket på), at samarbejdet "ikke fungerede", og at der måtte etableres et selskab, der kunne løse opgaven. Alternativet var, at Christian Banzhaf ville miste Belkin-aftalen med Fona.

Derefter besluttede Banzhaf at gå med i ejerkredsen bag Caretail og indskyde 100.000 kroner i selskabet via sit investeringsselskab BG Invest.

Afviser kendskab til svindel

Banzhaf vil i dag ikke komme nærmere ind på, hvorfor han trods sine betænkeligheder alligevel valgte at gå i partnerskab med Jesper Nørmark.

"Når jeg vælger at gå ind i andre forretningsområder indenfor branchen, kan der sagtens være nogle konkurrencemæssige aspekter i det. Sådan en virksomhed (JustAdd, red.) servicerer virksomheder, som Boston Distribution håndterer varer for, og kunder, som vi håndterer varer til. Det er virksomheder, som konkurrerer med hinanden. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt at blande de to ting sammen," siger Christian Banzhaf i dag.

Han understreger samtidig, at han ikke har haft kendskab til de ulovligheder, som Københavns Byret har idømt Jesper Nørmark to og et halvt års fængsel for.

"Jeg var ude af selskabet, da Fona laver en aftale med Belkin om at få deres butikker passet af det her firma. Det har jeg ikke noget med at gøre," siger Christian Banzhaf.

Jesper Nørmarks svindel foregik ifølge anklageskriftet i perioden fra januar 2008 og frem til han blev bortvist fra sit job som indkøbschef hos Fona i sensommeren 2010.

Svindelen foregik ved, at han på vegne af JustAdd benyttede forfalskede fakturaer for varer som var handlet mellem Fona og producenter og distributører som Belkin, MySecurityCenter, Actebis og Boston.

CRN har forgæves forsøgt at få en kommenter til sagen fra Jesper Nørmark.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere