Artikel top billede

Eventyret er slut: Tectura konkurs i Danmark

Solgte de sidste aktiviteter fra til Elbek & Vejrup. Nu er Dynamics-gigant blev indhentet af negativ egenkapital og en længere årrække med store millionunderskud.

Få dage efter at århusianske Elbek & Vejrup købte størstedelen af Tecturas resterende Dynamics Nav-forretning i Danmark, er Tectura i Danmark gået konkurs. Det bekræfter Sø- og Handelsretten i København.

Dermed synes et dansk Navision-eventyr, der blev fostret Under Peter Warnøes stort opslåede forsøg på at lave en dansk superforhandler omkring årtusindskiftet, ved at være slut.

Dengang skabte Warnøe Aston Business Solutions. Mens Aston-imperiet smuldrede, blev drømmen om et stort Navision-hus ført videre, da den store amerikanske Microsoft-partner Tectura i 2004 købte Aston Business Solutions.

Tectura kom trods store armbevægelser ikke rigtig fra start i Danmark, og siden 2004 har Tectura Danmark opvist en lang række spektakulære underskud.

I 2008 måtte Tectura poste et underskud på 58 millioner kroner, fordi et projekt i Storbritannien var løbet helt af sporet for forhandleren.

Det trak spor ind i 2009, hvor Tectura i Danmark måtte igennem fyringsrunder og endnu engang kom ud med blodrøde tal.

Det senest afleverede regnskab fra 2010 viser, at Tectura have oparbejdet en negativ egenkapital på næsten 80 millioner kroner.

I 2011 valgte Tectura at fyre den danske direktør.

Og for et par dage siden solgte Tectura størstedelen af selskabets Dynamics NAV-forretning til Elbek & Vejrup.

Nu er selskabet gået konkurs.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til konkursen fra Tecturas nordiske chef Staffan Nilsson.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.