BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Reorganisering: HP nedlagde min stilling

Der blev skudt med spredehagl, da HP fyrede i sidste uge, men det kom ikke som nogen overraskelse for Michael Lindstrøm, at han blev fyret fra sit job som server/storage-chef.

"Selvfølgelig er det en hård nyser, når det sker, men nu har jeg vidst det et par måneder, så at jeg skulle afskediges kom ikke som nogen overraskelse," siger Michael Lindstrøm.

Han var landechef for Enterprise Servere og Storage og har i alt været ansat hos HP i 25 år.

At HP Danmark afskedigede 14 medarbejdere i sidste uge var en direkte konsekvens af den 27.000 mand
store fyringsrunde på verdensplan, som HP-koncernen annoncerede i foråret.

"Reorganisationen betyder blandt andet, at man har nedlagt den samlede funktion, jeg har siddet på, så min afgang er relativ udramatisk," siger Michael Lindstrøm og tilføjer:

"Når man sidder højere oppe i systemet, så er man mere sårbar, sådan er det."

Med 14 ud af 450 ansatte er HP Danmark sluppet forholdsvis nådigt. I Tyskland fyrede HP 1.000 svarende til lige knap hver tiende medarbejder.

Strømline og tilpasse

Ledelsen har gransket måder hvorpå, man kunne strømline organisationen yderligere og fundet enkelte steder at skære og tilpasse.

"De fyrede er både unge som gamle og folk med både kort og lang anciennitet, så der er ikke nogen rød tråd i fyringerne, som det ellers lyder lidt som, at du fisker efter," siger Michael Lindstrøm.

Han siger, at trimningsøvelsen også er gennemført på produktdivisionerne, og at der reelt er skåret et lag ud af organisationen, som er lagt op til den administrerende direktør.

Så direktøren Jacob Schou får mere at se til?

"Ja, men han er jo også ung," lyder det med smil i stemmen fra Lindstrøm.

Han er nu "åben for forslag", og da HP behandler sine ansatte pænt, så er der nu mulighed for lidt "fordybelse", ligesom HP også tilbyder de afskedigede et outplacement-forløb, hvor den enkelte ifølge Lindstrøm bliver hjulpet til at være skarp på at finde ud af hvad man vil beskæftige sig med fremover og få lavet et ordentligt CV.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.