Artikel top billede

Indtjeningen halter stadig i Tech Data

Den amerikanske distributør-koncern kæmper med at holde omsætning og profit oppe.

Årets andet kvartal blev en skuffelse for Tech Data, som ikke formåede at leve op til egne forudsigelser, men tværtom måtte notere tilbagegang i både omsætning og fortjeneste.

Efter et første kvartal, som gik nogenlunde, mistede distributøren især pusten på det amerikanske marked, hvor salget faldt med hele 11 procent sammenlignet med samme kvartal i fjor. En del af faldet skyldes dog frasalg af aktiviteter i Sydamerika.

I Europa tabte Tech Data fem procent af sit salg, og dermed endte den samlede omsætning i koncernen på 35 milliarder kroner - et fald på otte procent sammenlignet med i fjor.

Tjener for lidt

Den helt store udfordring er stadig at få indtjeningen i vejret. Tech Data har tidligere sat et mål for sin indtjeningsmargen på 1,55 procent, men efter det seneste kvartalsregnskabs margen på knap en procent er den milepæl rykket længere ud i horisonten.

Igen er det i USA, at tingene er gået skævt. I de seneste tre måneder er indtjeningen i USA faldet fra 1,77 til 1,23 procent, mens den mere beskedne europæiske indtjening bevæger sig den modsatte vej fra 0,90 til 0,94 procent af omsætningen.

Tech Datas koncernchef Robert Dutkowsky erkender i en kommentar, at distributøren ikke har levet op til sine egne forventninger. Han sætter dog sin lid til de kommende kvartaler og fastholder derfor 2012-målene for koncernen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.