Artikel top billede

Hvejsel afviser kritik af CBC-koncept

Vores opgaver er ikke at drive butikker, siger CBC's direktør, der ikke mener, at den geografiske begrænsning i forhandler-kædens vedtægter udgør et stort problem.

Indehaveren af Høj Data, Tommy Høj, har tidligere i denne uge efterlyst, at flere lokale it-forhandlere fra Nordjylland kommer med i kæden. 

Ifølge Peder Hvejsel, der er direktør i CBC-kæden, er det dog ikke, fordi kæden ikke ønsker partnere i Tommy Højs nabobyer. 

"Hvis der henvender sig én fra Hjørring eller Frederikshavn, vil vi gerne optage vedkommende," siger Peder Hvejsel. 

Geografi er et lille problem

Peder Hvejsel ser gerne, at der kommer flere butikker under kædens vinger.

"I de større byer er det ikke, fordi vi ikke vil optage nogen. Der er bare stort set ingen selvstændige it-forretninger mere," forklarer Peder Hvejsel.

CBC-direktøren mener til gengæld ikke, at de geografiske begrænsninger, som ikke tillader flere butikker inden for samme by, er et stort problem.

"Hvis du tager provinsbyerne, så er der ikke flere kandidater. I langt de fleste byer, hvor vi er repræsenteret, er vi ikke kun 'din lokale it-partner', men også den eneste," siger han.

Ifølge Peder Hvejsel er det dog op til medlemmerne selv at stille forslag på en generalforsamling, hvis de ønsker at ændre reglen om den geografiske begrænsning, hvis man ønsker at få dette ændret.

"Det har ikke været et ønske, for det er et lillebitte problem," siger CBC-direktøren, der også mener, at det også handler om, hvordan man anskuer geografien.

"Skal man tage alle med eller give en form for geografisk beskyttelse," spørger han.

Skal ikke lave overskud

Ifølge Peder Hvejsel skal CBC ikke skabe profit. 

"Vi er sat i verden, stiftet og ejet af en række selvstændige forretninger, og vi er sat i verden med det ene formål at hjælpe med at gøre den enkelte forretning bedre. Vi er ikke sat i verden for selv at drive forretning, for vi tjener ikke penge som selvstændigt profit-center," understreger han.

Det kan også forklare, hvorfor den 19 år gamle kæde måske ikke er så kendt blandt kunderne, som Tommy Høj har påpeget. Der er simpelthen ikke penge til at løfte omkostningerne til markedsføringen, hvis det hele skal løbe rundt.

"Vi ville rigtig gerne brande os selv mere hos slutbrugerne, men selvom vi havde en stenrig onkel bag os, er det ikke sikkert, at han ville bruge pengene på det," siger Peder Hvejsel.

Han mener, at mange af kædens forretninger er lokale og kendte i forvejen i lokalområdet. De har eksisteret i mange år og yder en service og en nærhed over for kunderne, som de større forhandlere ikke kan give på samme måde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.