Artikel top billede

Dansk momssvindler skal blive bag tremmer

Københavns Byret siger nej til at benåde momssvindler med hjerteproblemer.

En 43- årig tidligere it-direktør skal blive bag lås og slå, efter at Københavns Byret i dag sagde god for Kriminalforsorgens nej til benådning.

Den 43-årige har siden marts 2010 afsonet en dom på fem år og ti måneders fængsel for sin rolle i den såkaldte "Gul Feber"-sag, hvor statskassen gennem en momskarrusel blev lænset for omkring 180 millioner kroner.

Manden er i mellemtiden blevet ramt af en alvorlig hjertesygdom. Han vil derfor gerne benådes, fordi han mener, at fængselslivet er så belastende for hans helbred, at han risikerer en forværring af sin tilstand.

Indtil videre har Kriminalforsorgen fire gange afvist hans ansøgning om benådning. Han havde derfor rejst sag ved Københavns Byret for at få underkendt Kriminalforsorgens afgørelse. Men byrettens kendelse i dag gik altså manden imod.

Men trods dagens kendelse er den tidligere it-direktørs advokat, Peter Trudsø, stærkt kritisk overfor Kriminalforsorgens sagsbehandling, hvor han mener, at en række lægeerklæringer er blevet overset.

Han kritiserer også, at afgørelser om benådning alene hviler på Kriminalforsorgens skøn i hver enkelt sag.

"Jeg håber, at kriminalforsorgen uanset dommen i dag snarest lemper min klients afsoningsforhold og benytter muligheden for en tidlig prøveløsladelse," lyder det fra Peter Trudsø.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere