De tre ejere af IT Business Center. Fra venstre Anders Thomsen der ejer af Jara IT og er partner i Accendo, Stig Herstal Partner i Accendo og Claus Littau partner i Accendo.

Stor forhandlerfusion i Slagelse

To forhandlere er gået sammen om at skabe ny stor sjællandsk Microsoft-forhandler med fokus på Dynamics og infrastruktur og opretter samtidig ny butik for at styrke erhvervssalget.

Det handler om at kunne komme ud til flere kunder med flere produkter. Det er opskriften bag fusionen mellem de to Slagelsevirksomheder Jara IT og Accendo. De har slået pjalterne sammen under navnet IT Business Center.

"Vi vil gerne have en større kundemasse at tilbyde vores produkter til," siger Jara ITs direktør Anders Thomsen.

Han fortæller, at fusionen gør IT Business Center til en stærk spiller på Microsoft. Jara IT kommer med ekspertise på Sharepoint og Microsoft Dynamics-produkterne NAV, C5 og CRM, mens Accendo er en infrastruktur-forhandler med ekspertise på Microsofts serverløsninger og har fokus på blandt andet hosting og teleløsninger.

"Vi kan se fordele for begge virksomheder ved at vi får bredere kompetencer hele vejen rundt. Microsoft vil jo også gerne have, at deres forhandlere kan favne hele vejen rundt. Det er klart også en styrkelse i forhold til vores kunder, hvor vi nu kan levere hele paletten rundt," konstaterer Anders Thomsen.

Et væsentlig argument for fusionen mellem de to Slagelse-forhandlere, er muligheden for at komme ud i markedet med flere produkter

"Vi skal vækste på vores omsætning. Det handler om at udnytte vores kompetencer på tværs af virksomhederne bedre. Derfor skal væksten i antallet af medarbejdere heller ikke ske i samme tempo som omsætningsvæksten."

Han understreger samtidig, at der ikke kommer til at ske fyringer i forbindelse med fusionen. Til gengæld vil der blive flyttet rundt på ressourcerne, så de udnyttes bedre.

I forbindelse med fusionen flytter Accendo ind i Jara iTs lokaler. Samtidig foretager It Business Center et offensivt træk og åbner en ny butik.

"Vi har ikke haft fysisk butik før. Det er en satsning på at få en større del af mobil/smartphone-markedet. Det er rent erhvervsrettet. Vi går slet ikke mod de private med denne butik," siger Anders Thomsen.

Fusionen er officiel fra første september, mens butikken åbner midt i november.

Anders Thomsen lægger ikke skjul på, at ambitionerne er store, og allerede næste år, satser han på, at det kan ses på bundlinien.

"Vi forventer i 2013, at en plus en giver fire. Det vil sige, at omsætning ikke fordobles, men firedobles med samme eller en kun lidt større medarbejderstab," er hans melding.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.