Artikel top billede

De tre ejere af IT Business Center. Fra venstre Anders Thomsen der ejer af Jara IT og er partner i Accendo, Stig Herstal Partner i Accendo og Claus Littau partner i Accendo.

Stor forhandlerfusion i Slagelse

To forhandlere er gået sammen om at skabe ny stor sjællandsk Microsoft-forhandler med fokus på Dynamics og infrastruktur og opretter samtidig ny butik for at styrke erhvervssalget.

Det handler om at kunne komme ud til flere kunder med flere produkter. Det er opskriften bag fusionen mellem de to Slagelsevirksomheder Jara IT og Accendo. De har slået pjalterne sammen under navnet IT Business Center.

"Vi vil gerne have en større kundemasse at tilbyde vores produkter til," siger Jara ITs direktør Anders Thomsen.

Han fortæller, at fusionen gør IT Business Center til en stærk spiller på Microsoft. Jara IT kommer med ekspertise på Sharepoint og Microsoft Dynamics-produkterne NAV, C5 og CRM, mens Accendo er en infrastruktur-forhandler med ekspertise på Microsofts serverløsninger og har fokus på blandt andet hosting og teleløsninger.

"Vi kan se fordele for begge virksomheder ved at vi får bredere kompetencer hele vejen rundt. Microsoft vil jo også gerne have, at deres forhandlere kan favne hele vejen rundt. Det er klart også en styrkelse i forhold til vores kunder, hvor vi nu kan levere hele paletten rundt," konstaterer Anders Thomsen.

Et væsentlig argument for fusionen mellem de to Slagelse-forhandlere, er muligheden for at komme ud i markedet med flere produkter

"Vi skal vækste på vores omsætning. Det handler om at udnytte vores kompetencer på tværs af virksomhederne bedre. Derfor skal væksten i antallet af medarbejdere heller ikke ske i samme tempo som omsætningsvæksten."

Han understreger samtidig, at der ikke kommer til at ske fyringer i forbindelse med fusionen. Til gengæld vil der blive flyttet rundt på ressourcerne, så de udnyttes bedre.

I forbindelse med fusionen flytter Accendo ind i Jara iTs lokaler. Samtidig foretager It Business Center et offensivt træk og åbner en ny butik.

"Vi har ikke haft fysisk butik før. Det er en satsning på at få en større del af mobil/smartphone-markedet. Det er rent erhvervsrettet. Vi går slet ikke mod de private med denne butik," siger Anders Thomsen.

Fusionen er officiel fra første september, mens butikken åbner midt i november.

Anders Thomsen lægger ikke skjul på, at ambitionerne er store, og allerede næste år, satser han på, at det kan ses på bundlinien.

"Vi forventer i 2013, at en plus en giver fire. Det vil sige, at omsætning ikke fordobles, men firedobles med samme eller en kun lidt større medarbejderstab," er hans melding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere