Artikel top billede

De tre ejere af IT Business Center. Fra venstre Anders Thomsen der ejer af Jara IT og er partner i Accendo, Stig Herstal Partner i Accendo og Claus Littau partner i Accendo.

Stor forhandlerfusion i Slagelse

To forhandlere er gået sammen om at skabe ny stor sjællandsk Microsoft-forhandler med fokus på Dynamics og infrastruktur og opretter samtidig ny butik for at styrke erhvervssalget.

Det handler om at kunne komme ud til flere kunder med flere produkter. Det er opskriften bag fusionen mellem de to Slagelsevirksomheder Jara IT og Accendo. De har slået pjalterne sammen under navnet IT Business Center.

"Vi vil gerne have en større kundemasse at tilbyde vores produkter til," siger Jara ITs direktør Anders Thomsen.

Han fortæller, at fusionen gør IT Business Center til en stærk spiller på Microsoft. Jara IT kommer med ekspertise på Sharepoint og Microsoft Dynamics-produkterne NAV, C5 og CRM, mens Accendo er en infrastruktur-forhandler med ekspertise på Microsofts serverløsninger og har fokus på blandt andet hosting og teleløsninger.

"Vi kan se fordele for begge virksomheder ved at vi får bredere kompetencer hele vejen rundt. Microsoft vil jo også gerne have, at deres forhandlere kan favne hele vejen rundt. Det er klart også en styrkelse i forhold til vores kunder, hvor vi nu kan levere hele paletten rundt," konstaterer Anders Thomsen.

Et væsentlig argument for fusionen mellem de to Slagelse-forhandlere, er muligheden for at komme ud i markedet med flere produkter

"Vi skal vækste på vores omsætning. Det handler om at udnytte vores kompetencer på tværs af virksomhederne bedre. Derfor skal væksten i antallet af medarbejdere heller ikke ske i samme tempo som omsætningsvæksten."

Han understreger samtidig, at der ikke kommer til at ske fyringer i forbindelse med fusionen. Til gengæld vil der blive flyttet rundt på ressourcerne, så de udnyttes bedre.

I forbindelse med fusionen flytter Accendo ind i Jara iTs lokaler. Samtidig foretager It Business Center et offensivt træk og åbner en ny butik.

"Vi har ikke haft fysisk butik før. Det er en satsning på at få en større del af mobil/smartphone-markedet. Det er rent erhvervsrettet. Vi går slet ikke mod de private med denne butik," siger Anders Thomsen.

Fusionen er officiel fra første september, mens butikken åbner midt i november.

Anders Thomsen lægger ikke skjul på, at ambitionerne er store, og allerede næste år, satser han på, at det kan ses på bundlinien.

"Vi forventer i 2013, at en plus en giver fire. Det vil sige, at omsætning ikke fordobles, men firedobles med samme eller en kun lidt større medarbejderstab," er hans melding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?