Artikel top billede

Nordjysk markedsleder skifter direktøren ud med en yngre model

Har fået dansk konkurrence, men sidder stadig tungt på markedet i Norge og Sverige.

Retail Planit, som udvikler og sælger it-løsninger til optikere og detailhandlen, har ansat en ny direktør.

"Jeg bliver 65 næste gang, så det var naturligt at lave et generationsskifte nu," siger den afgående direktør Jens Rønholt.

Faktisk blev direktørskiftet gennemført allerede den 1. juli i år, hvor Ulrik Gavlshøj Petersen overtog direktørstolen, og Jens Rønholt fik tid til at koncentrere sig om sine bestyrelsesposter, som omfatter formandsskabet i Vækstcenter Nords bestyrelse ligesom Rønholt også er engageret i Cito IT, der leverer løsninger til apoteker.

Også den nye direktør understreger, at der er "tale om et helt udramatisk vagtskifte".

"Retail Planits bestyrelse har været ude for at finde en afløser, og det blev mig," siger Ulrik Gavlshøj Petersen.

Vi har lokale kompetencer

Retail Planit har datterselskaber i vores nordiske broderlande Norge og Sverige, og det faktum er en af de ting den nye direktør vil kaste ressourcer efter.

"Vi skal være bedre til at udnytte synergier mellem vores svenske, norske og danske virksomheder. Vores løsninger dækker hele det danske marked, og vores organisation dækker nordiske detailhandelskæder med forretninger over hele Norden," siger Ulrik Gavlshøj Petersen.

Han pointerer, at selskabet kan udvikle differentierede løsninger, men samtidig også supportere kunderne i de forskellige lande med lokale folk, der forstår de lokale forhandlere og har de rigtige sprogkompetencer.

De to primære områder for Retail Planit er løsninger til optikere og løsninger til detail, som er alt fra tøj sko, mode og accessories, cykler, radio og fjernsyn.

Konkurrencen mærker virksomheden ikke mindst fra DdD (tidligere Detail Data Danmark), når det gælder løsninger til detailhandlen og OptikIT, når det gælder løsninger til optikerne.

"Vi sidder på 80 procent af optikermarkedet i Norge - og på en overvejende del af det svenske marked. Derudover har vi kunder i en række europæiske lande, men vores styrke ligger især inden for at servicere de nordisk baserede kæder," fortæller Ulrik Galvshøj Petersen.

Fra kunde til konkurrent

Herhjemme ser det noget anderledes ud, efter at optikerne gik sammen og lavede deres egen organisation, OptikIT, som i dag sidder på en stor del af markedet.

"Tidligere leverede vi til, hvad der i begyndelsen var en form for indkøbsforening, men vi er nu gået fra at være underleverandør til at være konkurrent med dem," siger den nye Retail Planit-direktør:

Han mener, at Retail Planits største styrke er, virksomheden kan samle viden fra hele Skandinavien og lave løsninger, der er tilpasset de enkelte markeder i Sverige, Danmark og Norge.

Virksomheden nåede i 2011 et bruttoresultat på 7,8 millioner kroner og et resultat før skat på minus 2,4 millioner kroner. Et underskud, men dog bedre end resultatet før skat i 2010, der endte på minus 3,7 millioner kroner.

Ifølge regnskabsberetningen har der været en positiv udvikling i koncernens datterselskaber, men samlet set "er koncernens forventninger ikke blevet indfriet."

I den forbindelse tilføjer direktøren, at "Retail Planit i forbindelse med vagtskiftet er blevet tilført den nødvendige kapital til, at vi kan eksekvere vores nye nordiske strategi."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere