Artikel top billede

Motorola-ansat fire år i spjældet for industrispionage

Tyveri af forretningshemmeligheder koster en medarbejder hos Motorola fire år i fængsel.

Hanjuan Jin er 41 år og amerikansk statsborger, men født i Kina og nu dømt tyveknægt.

Anklagen lød på, at hun, der har arbejdet som softwareingeniør for Motorola i ni år, har stjålet forretningshemmeligheder, som er endt hos en kinesisk telekommunikations-virksomhed.

Retten i Illinois dømte Jin til fire år i fængsel for tyverierne. Dommer Ruben Castillo fandt dog ikke Hanjuan Jin skyldig i tre anklager for økonomisk spionage til fordel Kina og Kinas militær.

Jin blev fanget, da hun i februar var på vej fra Chicagos O'Hare Lufthavn til Kina på en enkeltbillet. Tolderne fandt mere end 1.000 digitale og papirdokumenter i hende besiddelse, der alle stammede fra Motorola.

Forretningshemmelighederne relaterer til iDEN (Integrated Digital Enhanced Network). En Motorola-teknologi, som blev omdøbt til Motorola Solutions, da den blev skilt ud fra Motorola Mobility i 2011.

Da Jin blev nappet i tolden, arbejdede hun angiveligt for Sun Kaisens, der er et kinesisk selskab, som udvikler telekommunikations-teknologi til det kinesiske militær.

Udover fængselsdommen fik Jin også en bøde på omkring 160.000 kroner og en elektronisk fodlænke med besked på at blive hjemme, indtil hun skal ind og sidde sidst i oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere