Artikel top billede

Atea-rival taber et skridt: Vi har vokseværk

Forvandlingen fra rå forhandler til en mere servicebaseret strategi, gør lidt ondt for Europas største forhandler.

Britiske Computacenter, der er Europas største forhandler, tjente kun 196 millioner kroner i førte halvår af 2012. Det en nedgang på 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

Men der er ingen grund til bekymring, lyder det fra Computacenters ledelse. Det handler kun om vokseværk.

Computacenter er nemlig midt i en satsning på at blive mere serviceorienteret og selvom serviceforretningen vokser, så har det også omkostninger.

CEO Mike Norris siger i forbindelse med halvårsregnskabet, at han er meget tilfreds med serviceforretningens udvikling, men at den europæiske forretning, skal gribes an, så den giver samme indtjening, som i England.

Den nye servicesatsning har nemlig betydet, at Computacenters pengekasse er kommet under et lidt større pres, end selskabet havde forudset.

Det kommenterer selskabets bestyrelsesformand Greg Lock.

"Vi er ikke stolte over, at vi ikke forudså hvor stor en indflydelse det havde på vores forretning, at vi har vundet så mange kontrakter på samme tid, men vokseværk er en udfordring, som vi har den finansielle styrke til at modstå," slår han fast.

Computacenter er Europas største forhandler med en årlig omsætning på næsten 27 milliarder. Nummer to er Atea, der har en omsætning på lige omkring 20 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere