Artikel top billede

Robert M. Dutkowsky, administrerende direktør, Tech Data Corporation fortæller om overtagelsen i en pressemeddelelse.

Tech Data overtager konkurrent for to milliarder

For godt to milliarder kroner overtager Tech Data distributionsdelen af SCH, der er en af Europas største it-koncerner.

Tech Data køber for 2.065 millioner kroner SDG, som er distributions- og brokerdelen af SCH, der igen er en af Europas største it-forretninger med en årlig omsætning på mere end 22 milliarder kroner

SCH har tidligere solgt til Danmark fra England og været repræsenteret her i landet, men selskabet figurerer ikke længere i det danske selskabsregister.

Tech Data var også i medierne for en uges tid siden, da selskabet lancerede sin nye online-baserede indkøbstjeneste TD Activate-here.

Idéen med overtagelsen er, at Tech vil udvide sin enterprise distributions-division Azlan og i det hele taget styrke sine talenter inden for broadline-distribution.

Øger med ni milliarder

Omfattet af handlen er SDG, IQ Sys og ISI i Storbritannien, ETC og Best'Ware i Frankrig og ETC i Holland. Denne række af virksomheder vil øge salget i Tech Datas europæiske forretning med knap ni en halv milliard kroner.

Herudover indeholder kontrakten en aftale om, at sælger forpligter sig til gennem sine forhandlere i løbet af de næste fem år at købe ind hos Tech Data for godt tre milliarder kroner om året.

SCH vil på sin side bruge milliarderne på sin løsnings- og service-tjeneste SCC for at nå bredere ud blandt kunder i mellemmarkedet og kunder i det offentlige. Samtidig vil et farvel til broadline-delen af forretningen, der repræsenterer omkring 40 procent af det samlede salg, gøre det muligt at koncentrere sig om teknologi med mere fortjeneste i som for eksempel cloud computing.

"Denne transaktion viser Tech Datas commitment til vores strategi om at brede os og yderligere udvide vores tilbud til enterprise i Europa," udtaler Robert M. Dutkowsky, administrerende direktør, Tech Data Corporation i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.