Artikel top billede

Barskt marked: Intel nedjusterer med milliarder

Køberne holder på pengene, aktiekursen falder, og Intel bliver nødt til at nedjustere sine forventninger på et stadig barskere marked.

Intel tager krisen ved hornene og nedjusterer sine forventninger til årets tredje kvartal med en håndfuld milliarder. Hvor forventningerne til omsætningen i Q3 tidligere lå mellem 81 og 87 milliarder kroner, forventer Intel nu at omsætte for kun godt 77 milliarder kroner i perioden.

Intel har ikke kun problemer med en skrøbelig verdensøkonomi, men må også kapere, at utaknemlige brugere køber tablet-pc'er og smartphones udstyret med konkurrenternes processorer i stedet for Intels. De to ting kombineret betyder, at efterspørgslen efter Intels computerchips falder.

Den situation bryder investorerne sig ikke om, og resultatet er, at aktiekursen falder. Intel er ikke alene om at skrue ned for forventningerne. I juli meldte ærkekonkurrenten AMD, at omsætningen i tredje kvartal ikke ville leve op til tidligere udmeldte

Intel forklarer:
"Kunderne indskrænker, hvad de har på lager i kanalen i tredje kvartal, hvor det normale er, at kunderne øger mængden af lagervarer. Det, sammen med et vigende pc-marked og sløj vækst i nye markeder, gør en nedjustering nødvendig".

Til gengæld lever salget af processorer til datacentre op til forventningerne, fortæller Intel.

De hidtidige udmeldinger vedrørende omsætningen for hele året er også trukket tilbage og erstattes af en ny, når Q3-tallene er klar til offentliggørelse i oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.