Artikel top billede

Er dette navn og logo for tæt på Apple?

Online-supermarked har valgt et navn og logo, som lyder og smager for meget af Apple. Mener altså Apple.

Som om Apple ikke har nok i sine retssager mod Samsung om mange andre konkurrenter, så kaster computerfirmaet sig nu ud i endnu en retssag.

Dog mod en lidt uventet modstander. Et polsk online-supermarked.

Apple mener, at supermarkedet A.pl snylter på det verdensomspændende computerfirmas varemærke, når købmandskæden både anvender et logo, der indeholder et æble, og samtidig har et firmanavn, der minder om Apples, skriver HuffingtonPost.

Det polske patentkontor bekræftede i går, at Apple har klaget over polakkernes brug af især navnet, som ifølge Apple ikke kan undgås at forveksles med det amerikanske firma. (.pl er det polske internetdomæne)

Det er latterligt
Det polske online-varehus A.pl afviser, at de har tilsigtet en sammenligning med Apple, da de navngavn butikken.

"Det er en latterlig beskyldning," siger A.pls administrerende direktør Radoslaw Celinski.

Han mener især, at beskyldningen om at snylte på Apple i forhold til logoet er latterligt, fordi det polske firma slet ikke anvender det æble-lignende logo i øjeblikket.

Der er ikke sat nogle dato for retsmøder, og Apple eller firmaets advokat har som sædvanlig afvist at kommentere sagen.

Læs flere artikler om Apples evige juridiske tovtrækkerier med andre firmaer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.