Artikel top billede

Tjen penge på dit ledige sæde i bilen

Tag en pendler med fra din Statoil-tankstation - og tjen penge på det. Med ny smartphone-app bliver benzinkæden til en landsdækkende pendlercentral.

Har du et ledigt sæde i bilen, bliver det nu endnu lettere at fylde det ud - og tjene en skilling på det.

Statoil har netop indgået en aftale med opstartsvirksomheden Ants, der er en social pendler-service baseret på smartphones. 

Samarbejdet med Statoil gør selskabets mange benzinstationer til opsamlingssteder for social transport.

Ants fungerer ved, at bilister kan oprette ture til ind- og udland, hvor de har ekstra plads i bilen. Personer, der søger et billigt lift som alternativ til offentlig transport, kan så byde ind på turene. Konceptet falder under kategorien "collaborative consumption". I samme stil kan man hos AirBnb udleje sit hjem, mens man selv er bortrejst.

Statoil har 230 stationer - ofte placeret ved trafikale knudepunkter - hvilket de to partnere håber kan gøre det nemmere at hente og sætte folk af.

Til tre platforme

Danske Gomore.dk har i længe tid tilbudt en lignende service dog uden speciel fokus på den mobile platform.

Men Ants har gjort lift-jagten endnu nemmere.

Man kan søge efter aktuelle ture blandt personer, man allerede kender via Facebook og Twitter. Eller man kan følge personer med lignende rejsemønstre eller modtage notifikationer, når der bliver slået en tur op, som passer til sine egne rejseplaner. 

Tjenesten er hos Statoil omdøbt til "MoBilen" og kan pt. kun hentes som en app via Statoils Facebook-side. I næste måned kan der også hentes versioner i iTunes App Store og Android Market. En Windows Phone-udgave er også på vej.

Ants er allerede blevet hentet 35.000 gange, og det fire mand store udviklerhold spredt over Danmark, Norge og Finland håber på mere vækst med Statoil som partner. 

"Det er fantastisk, at en stor virksomhed som Statoil kan se potentialet i Ants. Brugerne kan spare penge, samtidig med at de skåner miljøet - mulighederne er enorme med denne type netværk. Vi har store forventninger til samarbejdet, som udbreder kendskabet til app'en markant i kraft af Statoils tilstedeværelse både online og via deres tankstationer, siger Aleksander Soender, medstifter af Ants, i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere