BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Tjen penge på dit ledige sæde i bilen

Tag en pendler med fra din Statoil-tankstation - og tjen penge på det. Med ny smartphone-app bliver benzinkæden til en landsdækkende pendlercentral.

Har du et ledigt sæde i bilen, bliver det nu endnu lettere at fylde det ud - og tjene en skilling på det.

Statoil har netop indgået en aftale med opstartsvirksomheden Ants, der er en social pendler-service baseret på smartphones. 

Samarbejdet med Statoil gør selskabets mange benzinstationer til opsamlingssteder for social transport.

Ants fungerer ved, at bilister kan oprette ture til ind- og udland, hvor de har ekstra plads i bilen. Personer, der søger et billigt lift som alternativ til offentlig transport, kan så byde ind på turene. Konceptet falder under kategorien "collaborative consumption". I samme stil kan man hos AirBnb udleje sit hjem, mens man selv er bortrejst.

Statoil har 230 stationer - ofte placeret ved trafikale knudepunkter - hvilket de to partnere håber kan gøre det nemmere at hente og sætte folk af.

Til tre platforme

Danske Gomore.dk har i længe tid tilbudt en lignende service dog uden speciel fokus på den mobile platform.

Men Ants har gjort lift-jagten endnu nemmere.

Man kan søge efter aktuelle ture blandt personer, man allerede kender via Facebook og Twitter. Eller man kan følge personer med lignende rejsemønstre eller modtage notifikationer, når der bliver slået en tur op, som passer til sine egne rejseplaner. 

Tjenesten er hos Statoil omdøbt til "MoBilen" og kan pt. kun hentes som en app via Statoils Facebook-side. I næste måned kan der også hentes versioner i iTunes App Store og Android Market. En Windows Phone-udgave er også på vej.

Ants er allerede blevet hentet 35.000 gange, og det fire mand store udviklerhold spredt over Danmark, Norge og Finland håber på mere vækst med Statoil som partner. 

"Det er fantastisk, at en stor virksomhed som Statoil kan se potentialet i Ants. Brugerne kan spare penge, samtidig med at de skåner miljøet - mulighederne er enorme med denne type netværk. Vi har store forventninger til samarbejdet, som udbreder kendskabet til app'en markant i kraft af Statoils tilstedeværelse både online og via deres tankstationer, siger Aleksander Soender, medstifter af Ants, i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.