Artikel top billede

Cisco fyrer - i Sverige

Sverige ser ud til at tage de hårdeste stød i forbindelse med Cisco verdensomspændende fyringsrunde.

I juli stod det klart at der skulle fyres hos Cisco. Koncernen meldte ud at 1300 medarbejdere  - svarende til omkring to procent af arbejdsstyrken - skulle fyres. Nu er fyringerne ved at blive udmøntet, og det gå rangiveligt hårdest ud over Ciscos svenske afdeling.

Ifølge CRNs svenske søstermedie kommer den svenske Cisco-organisation til at bløde nogle flere medarbejdere en de to procent, som er gennemsnittet på verdensplan. It24 har nemlig erfaret, at omkring 25 medarbejdere har fået silkesnoren hos netværksgiganten i Sverige.

Cisco i Sverige har omkring 130 ansatte. Derfor svarer en fyring af 25 personer til mellem 15 og 20 procent af medarbejderstaben.

Det er dog ikke et tal som Cisco svenske chef, Niklas Andersson, vil bekræfte overfor it24.

"Jeg vil ikke fortælle det nøjagtige antal, men det handler ikke om 25 personer," siger han til it24.

Han bekræfter dog, at der er sket fyringer i forbindelse med, at Tandbergs svenske organisation er blevet indlemmet i Cisco svenske organisation efter et opkøb i 2009.

"Da vi overtog Tandberg tog vi hele firmaet med rub og stub. Der var et stort antal medarbejdere i Sverige, og vi har drevet det et år på denne måde. Men det indebærer, at vi har fået et antal redundante roller. Nu har vi plukket et antal af dobbeltrollerne væk på salgssiden og blandt vores markedsfolk,"  siger Niklas Andersson til IT24.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.