Kanalveteran sælger pc'er til Nordpolen

Aarhusianske Blue Line tjener gode penge - blandt andet på at levere industricomputere, der kan fungere under ekstreme klimaforhold.

Blue Line, der leverer digitale skilte og mobile computere, som tåler kulde, varme, støv og stød, er for anden gang blevet udnævnt som gazellevirksomhed. Første gang var i 2010.

"Vores egen opskrift er at være agile og hurtige til at reagere på markedets og kundernes behov, siger Niels Pedersen, direktør for Blue Line A/S og forklarer:

Signaler fra markedet, strategier og planer vurderes hyppigt i et tæt samarbejde mellem ledelse og bestyrelse.

Fordobler resultatet
Ud over at være blevet kåret som en hurtigvoksende virksomheden, har Blue Line også netop aflagt ny årsrapport for regnskabsåret, der sluttede den 30. juni.

"Over de sidste fem år har vi mere end fordoblet både omsætning og resultat. Endda i et marked, der samlet set ikke vokser, udtaler Niels Pedersen.

I det seneste regnskabsår nåede virksomheden et bruttoresultat på 12,9 millioner kroner og et resultat før skat på 3,9 millioner kroner.

Sidst vi skrev om Blue Line i regnskabsåret 200/2010, havde selskabet øget sit overskud med tæt på 50 procent. En af hemmelighederne er ifølge direktøren, at Blue Line tager ansvar for hele værdikæden. Fra produkttilpasninger, indkøb, produktion til levering, service og teknologisikring.

"Vi gør det nemt, kunden sparer betydelige ressourcer og konverterer faste omkostninger til variable," udtaler Niels Pedersen.

Med på Nordpolen
Det kan tage årevis at forberede en ekspedition til Nordpolen, og det kræver store investeringer. Derfor skal folkene bag ekspeditionen være 100 procent sikre på, at hardwaren fungerer, som den skal også når det bliver rigtig koldt. I sensommeren blev nogle af Blue Lines computere brugt på en videnskabelig ekspedition på Nordpolen.

"Alle produkter udsættes for visuel inspektion, softwaretest og pålidelighedstest i klimakammer. Mange af vores produkter skal kunne overleve ekstrem kulde eller varme, støv, dug og rystelser," udtaler Niels Pedersen.

De tre forretningsområder, Blue Line fokuserer på, er industricomputere og Display, Rugged Mobile Computers og digitale skilte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Britiske teleselskaber frygter at komme i lommen på to tele-leverandører efter Huaweis exit: Vil have små leverandører på banen
De britiske teleselskaber frygter at komme i lommen på to tele-leverandører, når kinesiske Huawei er sat endeligt på porten. Man bør sigte efter at tage et væld af små leverandører ind, lyder ny anbefaling.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.