Artikel top billede

Atea satser med nyt Apple Erhvervscenter

Nu samler Atea sine Apple-kræfter i et nyt Erhvervscenter. Det nye Apple-center kan koste omsætning hos de nuværende Apple-forhandlere, vurderer analytiker.

Atea samler nu sine bedste Apple-folk i et nyt erhvervscenter, der er dedikeret til Apple-løsninger.

Det sker som følge af en stigende efterspørgsel på Apple-produkter i erhvervslivet, hvor Atea i dag omsætter for omkring en halv milliard kroner.

"Atea har været Apple-partner i mere end fem år, og vi har rigtig godt fat i både uddannelsesområdet og erhvervsmarkedet. Derfor er det et naturligt næste skridt," siger Atea-direktør Søren Jensen i en pressemeddelelse om den nye satsning, som skal fordoble Ateas omsætning på området.

Analytiker: Naturlig satsning
Ifølge Anders Elbak, der er research-chef i analysehuset IDC, kan Atea formentligt få succes med sin øgede fokus på Apple-produkter i erhvervslivet.

"Der er generelt en øget interesse for Apples produkter i det bredere erhvervsliv, det er ikke længere udvalgte brancher eller salgschefer og direktører hist og pist, som får lov til at bruge dem," siger han.

Anders Elbak spår, at Atea kan øge salget af Apple-produkter i marked, man tidligere har haft vanskeligt ved at besætte. Det kan blandt andet ramme specialister som Eplehuset og Humac.

"De kan måske godt blive ramt, fordi det er lettere hos virksomheder, der køber hos Atea i forvejen, fordi de nu ikke behøver gå til en anden forhandler, hvis de har brug for Apple-udstyr," forklarer Anders Elbak.

Ingen trussel

Han ser ikke Atea som en decideret trussel mod Apple-specialisterne, men det kan gøre det sværere for dem at komme ind i erhvervsmarkedet.

"Det kan påvirke Apple-specialistern negativt, men til gengæld er det marked i vækst, som Atea går ind og tager en del af," siger han.

Han tror ikke, at Atea går ind og stjæler betydende omsætning fra Eplehuset og Humac.

"Jeg tror ikke, at der er så mange, som kommer til skifte til Atea på grund af det her, så det er mere det, at de kan sælge noget mere til de eksisterende kunder," lyder Anders Elbaks vurdering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere