Artikel top billede

Atea satser med nyt Apple Erhvervscenter

Nu samler Atea sine Apple-kræfter i et nyt Erhvervscenter. Det nye Apple-center kan koste omsætning hos de nuværende Apple-forhandlere, vurderer analytiker.

Atea samler nu sine bedste Apple-folk i et nyt erhvervscenter, der er dedikeret til Apple-løsninger.

Det sker som følge af en stigende efterspørgsel på Apple-produkter i erhvervslivet, hvor Atea i dag omsætter for omkring en halv milliard kroner.

"Atea har været Apple-partner i mere end fem år, og vi har rigtig godt fat i både uddannelsesområdet og erhvervsmarkedet. Derfor er det et naturligt næste skridt," siger Atea-direktør Søren Jensen i en pressemeddelelse om den nye satsning, som skal fordoble Ateas omsætning på området.

Analytiker: Naturlig satsning
Ifølge Anders Elbak, der er research-chef i analysehuset IDC, kan Atea formentligt få succes med sin øgede fokus på Apple-produkter i erhvervslivet.

"Der er generelt en øget interesse for Apples produkter i det bredere erhvervsliv, det er ikke længere udvalgte brancher eller salgschefer og direktører hist og pist, som får lov til at bruge dem," siger han.

Anders Elbak spår, at Atea kan øge salget af Apple-produkter i marked, man tidligere har haft vanskeligt ved at besætte. Det kan blandt andet ramme specialister som Eplehuset og Humac.

"De kan måske godt blive ramt, fordi det er lettere hos virksomheder, der køber hos Atea i forvejen, fordi de nu ikke behøver gå til en anden forhandler, hvis de har brug for Apple-udstyr," forklarer Anders Elbak.

Ingen trussel

Han ser ikke Atea som en decideret trussel mod Apple-specialisterne, men det kan gøre det sværere for dem at komme ind i erhvervsmarkedet.

"Det kan påvirke Apple-specialistern negativt, men til gengæld er det marked i vækst, som Atea går ind og tager en del af," siger han.

Han tror ikke, at Atea går ind og stjæler betydende omsætning fra Eplehuset og Humac.

"Jeg tror ikke, at der er så mange, som kommer til skifte til Atea på grund af det her, så det er mere det, at de kan sælge noget mere til de eksisterende kunder," lyder Anders Elbaks vurdering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.