Artikel top billede

Død dansk nettjeneste politianmeldt

Det tog næsten tre år at få politianmeldt kontroversiel øreauktion. I mellemtiden har hjemmesiden lukket sig selv.

I 2010 fik Forbrugerombudsmanden nys om, at webtjenesten Mr123.com ikke levede op til loven. Alligevel er hjemmesiden først nu blevet politianmeldt.

Mr123.com var en blandt mange auktionssider, hvor brugerne typisk betalte små beløb for varerne, men ofte ubevidst betalte en højere pris for retten til at byde på produkterne. Det var en blandt flere kritikpunkter mod Mr123.com.

Mr123.com har forsøgt at holde sig uden for de danske myndigheders rækkevidde ved at have base på Cypern. Men øreauktionen overtrådte både den danske forbrugeraftalelov og dermed også EU's fjernsalgsdirektiv. Derfor kunne hjemmesiden også politianmeldes på Cypern.

Det tog dog ombudsmandens kontor næsten halvandet år at færdiggøre sin sag og bede cyprioterne om at politianmelde Mr123.com. Det er sket nu, oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Men sagen har været så lang tid undervejs, at det kontroversielle foretagende i mellemtiden tilsyneladende har lukket sin tjeneste. Derfor - og fordi sagen nu skal videreføres af det cypriotiske politi - har de danske myndigheder valgt at lukke sagen.

LÆS OGSÅ: Kunden fra helvede - hængte direktøren ud i badebukser og fik sin vare

Øreauktionen Mr123.com er blevet kritiseret for meget. Nogle kunder klagede over, at vundne varer aldrig blev fremsendt. Men myndighedernes sag fokuserer primært på, at Mr123.com ikke oplyste sine kunder korrekt om fortrydelsesretten.

Mr123.com er en øreauktion (se definition i faktaboks), hvor brugere ved registrering fraskriver sig fortrydelsesretten. 

"Denne fremgangsmåde er i strid med fortrydelsesreglerne, idet et sådan køb kan anses som en tjenesteydelse, hvor forbrugeren har fortrydelsesret, medmindre der er givet samtykke til fortrydelsesrettens ophør. Samtykket forudsætter en aktiv handling, og det er ikke tilstrækkeligt at lade forbrugeren give afkald på fortrydelsesretten ved en accept af de generelle vilkår," forklarer Forbrugerombudsmandens kontor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere