Artikel top billede

Nu er Thailand-tsunamien bare et minde

Western Digital har lagt de store oversvømmelser i Thailand bag sig og sidder nu igen på tronen som verdens største harddisk-producent.

Seks måneder efter at have mistet titlen som verdens største harddisk-producent, fordi fabrikkerne i Thailand blev oversvømmet, er Western Digital tilbage på tronen.

I perioden rykkede Seagate op som den største producent, men nu fortæller markeds-vagthunden IHS, at rollerne igen er byttet om.

Det skete, da Western Digital sendte 71 millioner harddiske på markedet i løbet af andet kvartal i år. Seagate leverede i samme tidsrum 65,8 millioner harddiske, hvilket placerer de to øverst på harddisk-kransekagen med henholdsvis 45 og 42 procents markedsandele.

Man får en fornemmelse af deres dominerede placering ved at fortælle, at nummer tre på listen, Toshiba, "kun" formåede at få 20,1 millioner enheder af sted fra sine fabrikker. Antallet sikrer Toshiba en markedsandel på 13 procent.

Krisen tørrer ud

De forskellige producenter af harddiske leverede i alt 157 millioner enheder til verdensmarkedet, hvilket er otte procent mere end i årets første kvartal.

Et andet godt tegn, på at tingene er ved at vende tilbage til det normale efter de omfattende oversvømmelser i Thailand, er, at den totale omsætning på markedet steg med godt fire milliarder kroner i andet kvartal.

IHS-analytikeren Fang Zhan fortæller, at Western Digital nu er kommet så meget til hægterne efter oversvømmelserne, at firmaet har kunnet give produktionen fuld gas for så vidt angår harddiske til bærbare computere.

Han tilføjer, at Seagate stadig har fat i den lange ende, når det gælder harddiske til desktops, enterprise-computere og ikke-pc-enheder.

Striden mellem Seagate og Western Digital ser ud til at fortsætte i lang tid fremover, og selvom det ser ud til, at Western Digital holder fast i førstepladsen, kan posen meget vel blive rystet i fjerde kvartal, hvis den finansielle krise bliver ved med at lægge pres på pc-branchen.

Salg af harddiske på verdensplan (millioner enheder)

 SelskabQ2 2012
antal enheder
 Q2 2012
andel i procent
 Q1 2012
antal enheder
Vækst i procent
Western Digital 71,0 45 63,8 10,1
  Seagate 65,9 42 60,7 7,9
 Toshiba 20,1 13 20,6 -2,4
 Total 157,0 100 145,1 8,2
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.