Artikel top billede

Lenovo er årets pc-producent - i Norge

Norske forhandlere er vilde med Lenovo, som har store forventninger til sin satsning på consumermarkedet.

Efter et lidt skuffende kvartal kan landechef Geir-Erik Lian nu glæde sig over, at de norske forhandlere netop har kåret Lenovo som årets pc-producent.

"Jeg er glad, stolt og ydmyg for tilbagemeldingen. Vi tager det ikke for givet. Det har krævet hårdt arbejde," siger Geir-Erik Liantil CRNs norske søstermedie itBransjen, som står bag kåringen.

Lenovo i Norge har ellers ikke leveret nær så prangende salgstal som resten af koncernen, hvor man i det seneste kvartal gik frem med 25 procent.

"Vi er ikke så fornøjede med tallene i Norge. Vi har opnået et dårligere resultat i den offentlige sektor, end vi har ønsket. Vi er heller ikke tilfredse med den udvikling, vi har set indenfor enterprise og SMB-markedet i øvrigt," siger Geir-Erik Lian.

Lenovo i Norge har i dag en markedsandel på seks procent mod 15 procent på verdensplan, hvor Lenovo bider HP alvorligt i haserne.

Ligesom i Danmark har Lenovo også i Norge startet sin satsning på consumermarkedet med Elkjøp/Elgiganten som sin vigtigste partner. Det forventer Geir-Erik Lian sig meget af. Han understreger dog, at Lenovo er helt opmærksomme på, at man er afhængig af et godt samarbejde med forhandlerkanalen.

"Vi ønsker at forhandlerne skal mærke, at det er økonomisk gunstigt at gøre forretninger med os," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere