Artikel top billede

Aarhus-forhandler forbereder nye opkøb

Vækst gennem opkøb har gjort outsourcing til en lille guldgrube for Aarhus-forhandler, som netop har præsenteret endnu et millionoverskud.

Efter snart 10 år på markedet har aarhusianske IT Forum Gruppen (IFG) efterhånden skabt en solid it-forretning baseret på salg af outsourcingydelser og infrastruktur. Senest har firmaet offentliggjort sit regnskab for 2011/12, som viser et overskud før skat på 2,5 millioner kroner mod 1,4 millioner året før.

Successen hænger ifølge administrerende direktør Jesper Skov Jørgensen sammen med, at man med de nuværende i alt 23 medarbejdere efterhånden har nået en størrelse, hvor IT Forum Gruppen for alvor kan udnytte synergierne i den stribe af opkøb, som har kendetegnet firmaets historie.

"Vi har fastholdt de eksisterende kunder og fået en god tilgang af nye. Samtidig mærker vi, at vi rykker en smule op i markedet, hvor de kunder, der vælger outsourcing, bliver stadig større," siger Jesper Skov Jørgensen.

Han forklarer også successen med, at IFG's ydelser er meget lidt branchespecifikke, så man kan få fuld gavn af de ressourcer, der bliver brugt på eksempelvis kundernes support og helpdesk.

Stribe af opkøb

IT Forum Gruppen har over en 10-årig periode udbygget sin forretning gennem ikke mindre end otte opkøb af mindre konkurrenter - senest enkeltmands-virksomheden Add-IT i Frederikssund - og før da Greve-forhandleren Auneo. Og ifølge Jesper Skov Jørgensen er man i øjeblikket i dialog med yderligere to opkøbskandidater.

"Vi har nået en størrelse, hvor vi kan mærke synergierne i at drive en større forretning. Derfor er vi interesserede i at købe op igen, fordi det er på den måde, vi kan forbedre vores indtjening. Vi vil meget gerne nå noget mere inden for de næste fire til seks måneder," lyder det fra Jesper Skov Jørgensen, som videre fortæller, at selskabets omsætning i fjor nåede op i nærheden af 30 millioner kroner.

Større omsætning er ikke det afgørende for selskabet, som først og fremmest tjener sine penge på konsulentydelser og drift og support af kundernes it-systemer.

"Det er 90 procent af indtjeningsgrundlaget, og i år falder vores omsætning faktisk, fordi vi sælger mindre hardware, uden at det går ud over indtjeningen," siger Jesper Skov Jørgensen, som forventer, at resultatet i indeværende år bliver 30 procent større end de 2,5 millioner kroner, som blev resultatet i fjor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere