Artikel top billede

Farligt at være computertyv i Varde

Inden for kort tid har intelligent sporing af computere givet pote to gange.

Varde Kommune har tidligere været plaget af mange indbrud. Men på det seneste har kommunen haft held med at standse indbrud.

For anden gang i år kan kommunen berette om anholdelse af indbrudstyve, der er blevet opdaget og pågrebet på grund af sporingsudstyr i stjålne computere.

Politiet i Ringkøbing-Skjern har hentet tre stjålne computere, der stammer fra et indbrud på Outrup Skole i august, hvor der blev stjålet 15 computere. Computerne lå hos tre forskellige, der kan se frem til en sigtelse for ulovlig omgang med hittegods, og politiet skal nu finde frem til de egentlige gerningsmænd.

Det er anden gang inden for få måneder, at nyt sporingsudstyr viser vej til skolecomputere, der er stjålet i Varde Kommune. I sommerferien kunne kommunen også juble over en afsløret tyv - og hente sine stjålne computere retur.

Sikkerhedsinvestering tjener sig hjem

Computersporingen aktiveres, når de tændes og bruges på andre netværk end skolens, så det er ikke utænkeligt, at de resterende 12 computere også bliver fundet, håber skole-it-chef i Varde Kommune Klaus Vest.
 
Selv om det koster 300 kroner at sikre én computer med sporing, mener it-chefen, at det sagtens kan betale sig. En forsvunden bærbar computer koster kommunen omkring 3.500 kroner
 
Hvis der fortsat bliver anholdt computertyve i kommunen, håber Klaus Vest, at tyverisikringen får en forebyggende effekt. Det har de måske allerede haft. Sidste år blev der stjålet skole-it for omkring en million kroner i kommunen. I år er der stjålet for 70.000 kroner.
 
Ud over den skjulte elektroniske sladrehank er alle kommunens computere også forsynet med et indgraveret logo. Så hælerne har tydeligvis vidst, at de havde med tyvekoster at gøre.

"De ved jo godt, at der er noget galt, når politiet banker på, og så må de bare aflevere. Det er endnu et eksempel på, at sporingsudstyret virker, og det er en stor hjælp for os," siger kriminalassistent Henning Østergaard hos Ringkøbing-Skjern Politi.

Varde Komme er i gang med at udbygge alarmsystemer og installere sikringsskabe på alle skoler og vil udbrede tyverisikringen til andre kommunale institutioner og kontorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.