Artikel top billede

Experts svenske kollaps frigør Proshop: Nu giver vi den gas

Efter Expert-kollapset hinsidan kan Proshop uden hæmninger kaste sig over det svenske marked. Nu skal der satses bebuder Experts online-boss, Poul Thyregod.

Det lå allerede i kortene. Men nu skal onlinebutikken Proshop for alvor satse i Sverige. Efter at moderkæden Expert er gået konkurs i Sverige, kan Proshop nu sætte rigtig gas på sin svenske satsning.

"Der er også nogle milliarder, der skal fordeles efter at Expert har trukket stikket. Ligesom de andre spillere vil vi se om, vi ikke kan samle nogle af dem op," siger Poul Thyregod, der er chef for den nordiske Expert-koncerns onlineforretning.

Han pointerer, at Sveriges-offensiven er en unik situation for Proshop, efter de blev købt af Expert-kæden

"Det er første gang nogensinde vi får lov til at agere i et land uden at risikere at komme i konflikt med andre aktiviteter i koncernen. Det bliver sjovt at prøve at få frit spil," siger Experts onlinedirektør.

Han fortæller, at Proshop, der fungerer som et selvstændigt forretningsben i Expert-koncernen, allerede har gang i en succesfuld satsning i Sverige.

"Vi har allerede trecifrede vækstrater i Sverige og overperformer i forhold til budgettet. Faktisk har vi lige ansat endnu en svensker på kontoret i Århus, så vi har tre siddende, der kan betjene det svenske marked," siger Poul Thyregod.

Derfor er fundamentet for en bredere svensk satsning også til stede. Det kommer til at ske samtidig med at Proshop bryder et tabu. Af hensyn til Expert-kædens hvidevareforretning, har Proshop hidtil ikke solgt, komfurer, køleskabe og frysere. Men det bliver ændret nu.

"Nu slipper vi håndbremsen på hvidevarer. Derfor kommer vi også til at gå til markedet med mange flere varer," fortæller Poul Thyregod.

Han lægger ikke skjul på, at Proshop i Sverige kan komme til markedsføre sig med en lidt mere aggressiv holdning til markedet, end Proshop gør i Danmark. Og det passer ham fint.

"Det bliver lidt spændende bare at agere på rene markedsmekanismer," konstater han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere