Ny webbutik: Det er meget dyrere end I tror

Knap hver fjerde, som etablerer en web-butik, bliver overrasket over omfanget af omkostninger.

Næsten hver fjerde der vil etablere sin egen butik på internettet, undervurderer omkostningerne. Det viser en undersøgelse foretaget af ECC Handel i samarbejde med det tyske XSITE. 

Ved første øjekast kan udgiften til selve handelssystemet virke som en underordnet post i budgettet. Mange vægter funktionaliteten højere og mulighederne for at anvende løsningen på en fleksibel måde og tilrette den forskellige behov.

Overraskende har kun 17 procent af de adspurgte tænkt på en Import/eksport-funktion, selv om mere end hver tredje allerede har skiftet butiksløsning én gang og sandsynligvis i den forbindelse er blevet konfronteret med at skulle overtage kundeoplysninger, bestillingsdatoer et cetera.

Danske web-butikker har i øvrigt ry for at være en sløv oplevelse. En analyse foretaget af Compuware for Politiken viser, at danske web-butikker er Nordens langsomste.

Open source koster
Web-butikker baseret på open source viser sig at være betydelig dyrere end en standard individuel løsning. Godt 14 procent af de adspurgte online-forretninger, der baserer butikken på en open source-løsning, regner med udgifter i omegnen af 188.000 kroner, mens 80 procent af butikker baseret på alt andet end åben kildekode kun forventer omkostninger på omkring 38.000 kroner til etaleringen.

Der er mange forskellige årsager til, at udgifterne til en sådan butiks-implementering bliver højere end forventet.

For eksempel manglende know how hos de ansvarlige, og at den nødvendige systemintegration ofte kræver flere mandetimer end forventet.

Det er i øvrigt ikke bare indretningen af en web-butik, der koster. Også driften vejer tungt, og her især markedsføringen, som 44 procent af de adspurgte onlinebutikker siger, er den største løbende udgift.

Herudover er der udgifter til søgemaskinemarketing og -optimering og posten 'redaktion og indholdspleje'. Regelmæssigt skal der også punges ud til vedligehold af handelsløsningen, lige som der er udgifter til at gennemføre køb på siden, når kunderne dukker op.

XSITE, et af firmaerne bag undersøgelsen anbefaler, at web-butikker i enhver henseende går efter at opnå en så gennemsigtig omkostningsstruktur som muligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Her er navnet på IBM's nye infrastruktur-selskab med 90.000 ansatte: Ocean-navnet droppes i Danmark
IBM har sat navn på sit enorme infrastruktur-selskab, der er i fuld gang med at blive udskilt fra resten af forretningen. Derved udskiftes arbejdstitlen 'IBM Ocean Danmark' også for det danske selskab. Se det nye navn her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.