Artikel top billede

Dyre drenge koster en million på bundlinjen

Fynsk forhandler af revisionsløsninger ansætter et par "dyre drenge", og det går ud over overskuddet, som falder med over en million kroner.

Focus IT har været ejet af de ansatte gennem de sidste syv år. Sidste år omsatte de 16 medarbejdere for 13,5 millioner kroner og nåede et resultat efter skat på 1,2 millioner, hvilket er en tilbagegang på godt en million kroner.

Resultat før skat blev næsten halveret fra 3,2 millioner i 2010/11 til 1,7 millioner i 2011/12.

Begge dele hænger ifølge direktør Peter Fiehn sammen med, at selskabet har ansat et par "dyre drenge" til at udvide firmaets faglige kapacitet.

"Vi har blandt andet ansat en faglig chef, der kommer fra miljøet - registreret revisor Carsten Rosenvænge," siger Peter Fiehn.

15 år om at træffe beslutning

Ifølge ham er revisorer mildest talt ikke et folkefærd, der tager it-mæssige beslutninger fra den ene dag til den anden.

"Al ting foregår langsomt og skal planlægges på længere sigt i revisorbranchen. Den gennemsnitlige tid, der går med at beslutte og til at sætte i værk, er ifølge mine 40 års erfaring cirka 15 år," siger Peter Fiehn.

Nu begynder det så alligevel så småt at rykke lidt i revisorerne, for Peter Fiehn konstaterer, at omsætningen er stigende, fordi der "kommer nye kunder til".

I samarbejde med Karnov Group, Revisoft og IT Company har Focus IT lanceret ReviSky, som er revisorens "komplette skrivebord i skyen", og de få måneder siden introduktionen tyder ifølge Focus IT på, at ReviSky bliver en succes hos de mindre og mellemstore revisionsfirmaer.

Derudover har Focus IT også sin løsning IT Revisor, som de nyansatte fagligt stærke medarbejdere kan øge det revisorfaglige indhold i.

Forventningerne til indeværende år er ifølge direktøren en "noget højere omsætning og lidt højere indtjening".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere