Artikel top billede

Descom vinder millionordre til Gentofte Kommune

Forhandleren Descom har netop vundet en millionordre til Gentofte Kommune, som har bestilt en stor portion hardware.

Forhandleren Descom har netop vundet en millionordre til Gentofte Kommune om levering af pc'er og stationære computere.

Ordren betyder, at Descom leverer minimum 2.100 computere til kommunen allerede i år. I kroner og ører løber den samlede ordre op i 7,8 millioner.

Hvad med senere. Er der chance for en udvidelse af ordren?
"Kontrakten indeholder en option, som betyder, at der kan komme tillægsordrer. Det er ikke sikkert, at der kommer mere, men jeg tror på, at ordren nok bliver lidt større," siger Johnny Helander, administrerende direktør, Descom.

Descom er stolt over at have vundet ordren "i hård kamp med de øvrige spillere i markedet."

Hvem var ellers prækvalificeret?
"Der var tale om et helt ordinært EU-udbud, så alle kan jo byde," siger Johnny Helander.

Han vil ikke sætte navn på de andre prækvalificerede, men siger dog, at både forhandlere og producenter bød på ordren.

Grænseoverskridende nordiske aftaler

Direktøren tilføjer, at Descom for tiden har succes med at lave aftaler med store virksomheder og specielt nordiske aftaler med kunder, der ønsker samme leverandør på tværs af de geografiske grænser.

Hvem ønsker for eksempel samme leverandør på tværs af landegrænser?
"Det kan jeg ikke sige, for så kommer alle mine kære kolleger rendende for at slås om min kunde. De finder muligvis ud af det alligevel, men jeg behøver jo ikke forære den viden væk," er svaret fra Johnny Helander.

Den eneste faktuelle oplysning Helander slipper er, at der blandt de 'grænseoverskridende' kunder er "større benzinforhandlere".

I 2011 kom Descom ud med et resultat på godt fem millioner kroner før skat.

Gentofte-ordren, der netop er kommet i hus, kan hjælpe Descom med at få opfyldt sin ambition om at blive dobbelt så stor på godt to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Digitaliseringschef Mette Harbo skifter Københavns Kommune ud med Region Hovedstaden: Får ansvaret for Sundhedsplatformen
Interview: Mette Harbo, der i de seneste seks et halvt år har været digitaliseringschef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, skifter til Region Hovedstaden og titlen som vicedirektør. Her bliver hendes helt store opgave det videre arbejde med Sundhedsplatformen. "Sundhedsplatformen og regionerne er et andet sted i dag. Der er mere ro på, og der er ikke så meget storm længere," siger hun om den opgave, der venter hende.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.