Artikel top billede

Millionordre: Her er de fire tabere

Fem var prækvalificeret til at byde på millionordre til Gentofte Kommune, som Descom vandt. Her kan du se de fire, der ikke vandt.

Gentofte Kommune har netop lukket en ordre på 2.100 computere til en værdi af 7,8 millioner kroner. Ordren blev vundet af forhandleren Descom, men udover Descom var fire andre prækvalificeret til at byde på ordren.

De fire andre er ifølge CRN's oplysninger Atea, Dustin, Lenovo og Comm2.

Vi spurgte Lenovos landechef Peter Juul Jørgensen om producentens politik med at byde på den slags udbud.

"Vi kan godt byde på ordrer, men leverer altid gennem forhandlere, og vi bød også gennem en forhandler på ordren i Gentofte," siger Peter Juul Jørgensen, Lenovos chef for forretningen i Danmark.

Det hele leveret inden nytår

Peter Juul Jørgensen var ikke direkte involveret i udbudsforretningen i Gentofte og kan derfor ikke fortælle, hvilken forhandler Lenovo bød gennem.

I øvrigt var udbuddet et af de mere positive set med forhandlernes øjne. Ind imellem kan der gå meget lang tid, fra en ordre er vundet, til den effektueres.

I det aktuelle tilfælde var perioden fra Descom underskrev kontrakten til leverancen af de mange computere begyndte bare tre uger, og alle 2.100 pc'er og bærbare skal leveres inden årets udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
SAP og IBM udvider samarbejde med cloud til finansielle institutioner
De to it-kæmper SAP og IBM rykker endnu tættere sammen. Nu er SAP klar med en række af sine vigtigste værktøjer til IBM's cloud til finansielle institutioner.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.