Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Danske forhandlere: Endelig en Windows der kan booste salget

Lanceringen Windows 8 skaber håb om et liv efter iPad. Den mobile integration gør, at forhandlere har store forventninger til Microsofts nye styresystem.

Windows 8 skaber en optimisme i kanalen, som ikke har været der længe. XP-, Vista- og Windows 7-lanceringerne gav ikke de store salgsboom i kanalen, men en lang række af de forhandlere, CRN har talt med, håber, at Windows 8 kan ændre billedet.

Det er især den samtidige lancering af Windows Phone 8 og en lang række tablets, der kører med touch-interface, som trækker forventningerne op.

"Vi får ikke lov til at tjene penge på at sælge iPads. Med Windows 8 får vi pludselig muligheder for at flytte folk. Også fordi Windows giver nogle erhvervsmæssige muligheder, som vi ikke har haft før," siger Kent Petersen, direktør for EDB-Centret i Holstebro.

Netop muligheden for at kunne lave erhvervsløsninger er kernen i forhandlernes positive forventninger. Flere fortæller, at kunderne selv åbner dialogen om Windows 8.

"Vores erhvervskunder mærker jo presset fra medarbejderne for at få tablets. Med Windows 8 kan vi nu lave systemer, der rent faktisk giver mening for virksomhederne," fortæller Lars Jørgensen, som er salgschef hos Kontor Syd.

Hos FLC i Aarhus ser direktør Torben Høiberg også positivt på mulighederne for at lave apps, der kan bruges på Windows Phone og tablets.

"Det er åbenlyst, at kunderne har brug for det. Nu har du en fælles platform, der er sikker. Selvfølgelig skal kunderne kunne tilgå deres forretningsapplikationer. Og det er oplagt, at folk, som render rundt med en bærbar, måske i stedet skal have en tablet eller en smartphone," siger han.

Læs mere:


IDC-analytiker Anders Elbak kan godt forstå optimismen:

"Producenterne synes at være opsat på at komme efter det marked, de har mistet til iPad og iPhone. Samtidig er det lykkedes Microsoft for første gang i mange år at skabe en coolness omkring sine produkter med annonceringen af Surface."

"Microsoft-forhandlerne har manglet en rambuk. Med Windows 8 og de nye produkter får de muligheden for at få en fod i døren, fordi her er noget nyt, der er interesse omkring," siger Anders Elbak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.