Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Lenovo uddeler kinesiske klø til HP

Den kinesisk ejede pc-producent Lenovo har fået et stød igennem til kæben på HP og overtager posten som verdens største pc-producent.

Samtidig med, at års-salget af pc'er for første gang i 11 år går tilbage, vælter Lenovo HP af pinden som verdens største pc-producent. Det er analysehuset Gartner nået frem til i en undersøgelse, som firmaet offentliggjorde i går onsdag. 

Herhjemme stødte Lenovo i øvrigt allerede i begyndelsen af året Lenovo HP fra tronen som den største pc-producent.

Ud af de fire største producenter formåede kun Lenovo at øge sit salg i årets tredje kvartal. Salget steg i kvartalet med knap 10 procent svarende til, at Lenovo producerede 13,7 millioner enheder, hvilket sikrede den kinesiske producent en andel af markedet på 15,7 procent, fortæller Gartner.

HP afsendte til sammenligning 13,6 millioner enheder fra sine fabrikker, hvilket var et fald på 16,4 procent sammenlignet med det foregående kvartal. Den produktion sikrer HP en andel af markedet på 15,5 procent, mens Dell på tredjepladsen har en markedsandel på 10,5 procent, efter at Dells produktion faldt med 13,7 procent i tredje kvartal.

Når ret skal være ret, så er analysehusene ikke 100 procent enige om, at Lenovo har overhalet HP. IDC har offentliggjort en lignende undersøgelse, som ifølge selskabet anlægger et mere 'fyldestgørende' syn på markedssituationen.

Og så er HP størst

IDC's undersøgelse omfatter eksempelvis også arbejdsstationer, som ifølge HP er "et meget vigtigt segment". I IDC's undersøgelse holder HP fast i sin førsteplads på listen over de største pc-producenter, men er kun et mulehår foran Lenovo.

Blandt årsagerne til, at der byttes rundt på indehaveren af den gule førertrøje, er, at Lenovo har været meget dygtig til at bygge sine distributionskanaler op samtidig med, at HP jokkede i spinaten ved at erklære at ville sælge sin pc-produktion fra for derefter at fortryde og nu arbejder hårdt på at få pc-forretningen tilbage til sin tidligere storhed.

I øvrigt: Hvis vi i stedet for fire ser på de fem største pc-producenter kommer Asus med i det gode selskab, og netop Asus har lige som Lenovo formået at øge sit salg i det nys overståede tredje kvartal.

Læs også Søren Munks blogs om branchen:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere