Artikel top billede

Lenovo uddeler kinesiske klø til HP

Den kinesisk ejede pc-producent Lenovo har fået et stød igennem til kæben på HP og overtager posten som verdens største pc-producent.

Samtidig med, at års-salget af pc'er for første gang i 11 år går tilbage, vælter Lenovo HP af pinden som verdens største pc-producent. Det er analysehuset Gartner nået frem til i en undersøgelse, som firmaet offentliggjorde i går onsdag. 

Herhjemme stødte Lenovo i øvrigt allerede i begyndelsen af året Lenovo HP fra tronen som den største pc-producent.

Ud af de fire største producenter formåede kun Lenovo at øge sit salg i årets tredje kvartal. Salget steg i kvartalet med knap 10 procent svarende til, at Lenovo producerede 13,7 millioner enheder, hvilket sikrede den kinesiske producent en andel af markedet på 15,7 procent, fortæller Gartner.

HP afsendte til sammenligning 13,6 millioner enheder fra sine fabrikker, hvilket var et fald på 16,4 procent sammenlignet med det foregående kvartal. Den produktion sikrer HP en andel af markedet på 15,5 procent, mens Dell på tredjepladsen har en markedsandel på 10,5 procent, efter at Dells produktion faldt med 13,7 procent i tredje kvartal.

Når ret skal være ret, så er analysehusene ikke 100 procent enige om, at Lenovo har overhalet HP. IDC har offentliggjort en lignende undersøgelse, som ifølge selskabet anlægger et mere 'fyldestgørende' syn på markedssituationen.

Og så er HP størst

IDC's undersøgelse omfatter eksempelvis også arbejdsstationer, som ifølge HP er "et meget vigtigt segment". I IDC's undersøgelse holder HP fast i sin førsteplads på listen over de største pc-producenter, men er kun et mulehår foran Lenovo.

Blandt årsagerne til, at der byttes rundt på indehaveren af den gule førertrøje, er, at Lenovo har været meget dygtig til at bygge sine distributionskanaler op samtidig med, at HP jokkede i spinaten ved at erklære at ville sælge sin pc-produktion fra for derefter at fortryde og nu arbejder hårdt på at få pc-forretningen tilbage til sin tidligere storhed.

I øvrigt: Hvis vi i stedet for fire ser på de fem største pc-producenter kommer Asus med i det gode selskab, og netop Asus har lige som Lenovo formået at øge sit salg i det nys overståede tredje kvartal.

Læs også Søren Munks blogs om branchen:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.