Artikel top billede

Færinger har tabt 200 millioner på Norriq-eventyr

Efter salget af Norriq kan de forhenværende ejere gøre regnebrættet op.

Efter fem år som hovedaktionærer i ERP-koncernen Norriq kan en de tidligere ejere nu gøre regnskabet op, efter at et nyt investeringsselskab fra i dag har overtaget koncernen.

Ifølge den færøske radiostation Kringvarp viser en foreløbig opgørelse, at de færøske investorer tilsammen står til en økonomisk øretæve på op mod 200 millioner kroner.

I kredsen af de tidgliere ejere finder man blandt andet det færøske teleselskab Føroya Tele, som til Kringvarp oplyser, at man i alt har tabt næsten 80 millioner på Norriq-eventyret.

"Pengene er tabt," siger Føroya Teles direktør Kristian R. Davidsen.

Udover Føroya Tele har firmaer som TF-Holding, Framtak og sammen med en række andre investorer penge i klemme i Norriq.

Norriq-koncernen har de seneste år kørt med underskud, som i alt løber i mere end 150 millioner kroner.

Norriq annoncerede tidligere i dag, at selskabet er blevet overtaget af et investeringsselskab. Samtidig er der skiftet ud på direktørposten, hvor den tidligere koncernchef Bo Martinsen vender tilbage som øverste chef for koncernen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere