Artikel top billede

39-årige Kim Friis er administrerende direktør i IT-Effect A/S og bestyrelsesformand for Nordisk Hostingcenter A/S. Han er gift med Birgitte. De bor i Silkeborg og har tre børn på fem, seks og otte år.

It-profil: Nogle medarbejdere vil jeg helst glemme

Ikoner som brødrene Damgaard og Michael Mathiesen har gjort stort indtryk på IT-Effects direktør Kim Friis, som til gengæld helst vil glemme visse af sine tidligere ansatte.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

I mange sammenhænge er it-forretningssystemer meget komplekse. Jeg brænder for at gøre forretnings-it lettere at benytte for både de daglige brugere og virksomhedslederen. Der er jo ingen logik i at sælge en stor, dyr Mercedes E350 hvis kunden kun har behov for en pålidelig, driftsikker bil til at køre på arbejde i hver dag.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Når selv små it-tilpasninger bliver gjort for komplekse.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

It-Effect er to gange blevet udnævnt som Gazelle-virksomhed; i 2005 og 2009. Vi har tre gange opkøbt og integreret andre virksomheder med succes, og vi har altid et vågent øje på muligheden for at udvide. Og i 2010 og 2011 var vi nomineret som Dynamics C5 partner 2010 og 2011.
I 2008 etablerede vi vores nye datacenter Nordisk Hostingcenter, som nu selv på vej til at blive Gazelle-virksomhed.

Og hvad vil du helst glemme?

Enhver virksomhedsejer er altid afhængig af, at medarbejderne yder deres bedste og er loyale overfor den vision og de mål, der er for virksomhedens udvikling. Jeg har desværre måtte sande, at ikke alle medarbejdere har haft samme drive og retning, så dem vil jeg gerne glemme. Snyd og bedrag hører ingen steder hjemme.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Preben og Erik Damgaard har gjort stort indtryk på mig. Michael Mathiesen (2M Invest) gjorde også indtryk (i perioder både dårlige og gode indtryk), men jeg mener, at hans indsats har haft betydning for it-branchen i Danmark

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Det job har jeg allerede. Som stifter og partner sætter jeg jo selv min egen dagsorden.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Der er en kraftig oprydning på vej. De virksomheder, som ikke har indarbejdet cloud i deres forretningsplan, overlever efter min analyse ikke i længden.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Der skal investeres kraftigt i it på alle områder. Helt fra skolestart mener jeg, at vores børn skal udstyres med it og systemer til it. Med de rette uddannelser kan Danmark sætte sig på verdenskortet. Vi er foran på mange områder og vi har den nødvendige knowhow. Men der skal investeres kraftigt i uddannelse og systemer til automatisering og indberetning.
Samtidig skal det offentlig i større grad gøre alt elektronisk - det vil virke som it-lokomotiv for Danmark og for de mange virksomheder, som får udbytte af disse investeringer.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg arbejder med det, som jeg kan lide, og jeg arbejder sammen med de mennesker, som vil være med på vognen.

Hvordan kobler du af?

Familie har høj prioritet for mig - jeg er et udpræget familiemenneske. Jeg er aktiv fodboldspiller og er desuden fodboldtræner for årgang 2004 drenge i Sejs. Jeg er desuden aktiv squashspiller og står meget gerne på ski.

Hvad laver du om ti år?

Om ti år er jeg bestyrelsesformand for flere store it-virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere