Artikel top billede

Du får adgang til Netflix i morgen

Svenskerne fik i dag adgang til Netflix. Danskerne kan med stor sandsynlighed kaste sig over den populære tjeneste i morgen.

Danmark har ventet tålmodigt på, at videotjenesten Netflix officielt åbner her i landet. I morgen er ventetiden formodentlig ovre.

Netflix har tidligere i år proklameret, at det nordiske marked var firmaets næste indsatsområde, og i dag har Netflix så åbnet tjenesten i Sverige. Det fremgår af firmaets egen nordiske blog, at gildet blev skudt i gang i dag.

Prismodellen er næsten den samme som i Canada og hjemlandet USA. Den først måned er gratis. Herefter koster det et fast beløb at have adgang til det store bagkatalog af film og tv-serier. Prisen i Sverige er 79 kroner om måneden, og det er ventet, at den danske pris ligger i samme prisleje.

Man vil typisk bruge Netflix på sin computer eller sit fjernsyn. Men Netflix oplyser, at videoerne også kan streames til 1000 andre forskellige gadgets (PS3, Xbox osv.), tablets og mobiltelefoner.

Netflix har 30 millioner registrerede brugere på verdensplan.

Men hvad kan vi se?

Det store spørgsmål er dog, hvad Netflix har tænkt sig at underholde de nordiske brugere med. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at Netflix er oppe imod et gammelt system af rettigheder og aftaler. Også i hjemlandet USA har Netflix svært ved at sikre sig rettighederne til de nyeste og mest populære film og serie. Så der er stadig meget tvivl om, hvorvidt firmaet kan samle nok interessant indhold til at gøre tjenesten attraktiv.

Topboss og stifter Reed Hastings siger til nyhedstjenesten Bloomberg, at Netflix aldrig før har haft så stort et katalog ved lanceringen som i Norden. Hverken da firmaet gik ind i England eller Sydamerika. Han gætter på, at Netflix tidligst om to år vil begynde at tjene penge i Norden - men at det også kan vare længere, før forretningen løber rundt, fordi der hele tiden bliver investeret i at lægge mere indhold i tjenesten. 

Reed Hastings peger selv på serierne "House of Cards" og den nyeste sæson af "Arrested Development" som noget, der burde gøre Netflix interessant. ComON har set nogle af de titler, der er med i udvalget ved starten i Danmark, og kataloget må bedst beskrives som "broget".

Startskuddet fra Netflix er også interessant, fordi det sandsynligvis sætter gang i modtræk fra Viaplay, HBO og TDC, der alle også snart har tilbud klar til danskerne.

ComON er tirsdag morgen inviteret til pressemøde om Netflix' planer i Danmark. Har du spørgsmål til lanceringen, er du velkommen til at skrive en kommentar. Eller sende en mail til os.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere