Artikel top billede

Du får adgang til Netflix i morgen

Svenskerne fik i dag adgang til Netflix. Danskerne kan med stor sandsynlighed kaste sig over den populære tjeneste i morgen.

Danmark har ventet tålmodigt på, at videotjenesten Netflix officielt åbner her i landet. I morgen er ventetiden formodentlig ovre.

Netflix har tidligere i år proklameret, at det nordiske marked var firmaets næste indsatsområde, og i dag har Netflix så åbnet tjenesten i Sverige. Det fremgår af firmaets egen nordiske blog, at gildet blev skudt i gang i dag.

Prismodellen er næsten den samme som i Canada og hjemlandet USA. Den først måned er gratis. Herefter koster det et fast beløb at have adgang til det store bagkatalog af film og tv-serier. Prisen i Sverige er 79 kroner om måneden, og det er ventet, at den danske pris ligger i samme prisleje.

Man vil typisk bruge Netflix på sin computer eller sit fjernsyn. Men Netflix oplyser, at videoerne også kan streames til 1000 andre forskellige gadgets (PS3, Xbox osv.), tablets og mobiltelefoner.

Netflix har 30 millioner registrerede brugere på verdensplan.

Men hvad kan vi se?

Det store spørgsmål er dog, hvad Netflix har tænkt sig at underholde de nordiske brugere med. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at Netflix er oppe imod et gammelt system af rettigheder og aftaler. Også i hjemlandet USA har Netflix svært ved at sikre sig rettighederne til de nyeste og mest populære film og serie. Så der er stadig meget tvivl om, hvorvidt firmaet kan samle nok interessant indhold til at gøre tjenesten attraktiv.

Topboss og stifter Reed Hastings siger til nyhedstjenesten Bloomberg, at Netflix aldrig før har haft så stort et katalog ved lanceringen som i Norden. Hverken da firmaet gik ind i England eller Sydamerika. Han gætter på, at Netflix tidligst om to år vil begynde at tjene penge i Norden - men at det også kan vare længere, før forretningen løber rundt, fordi der hele tiden bliver investeret i at lægge mere indhold i tjenesten. 

Reed Hastings peger selv på serierne "House of Cards" og den nyeste sæson af "Arrested Development" som noget, der burde gøre Netflix interessant. ComON har set nogle af de titler, der er med i udvalget ved starten i Danmark, og kataloget må bedst beskrives som "broget".

Startskuddet fra Netflix er også interessant, fordi det sandsynligvis sætter gang i modtræk fra Viaplay, HBO og TDC, der alle også snart har tilbud klar til danskerne.

ComON er tirsdag morgen inviteret til pressemøde om Netflix' planer i Danmark. Har du spørgsmål til lanceringen, er du velkommen til at skrive en kommentar. Eller sende en mail til os.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.