Artikel top billede

10 ting du skal vide om Netflix

Læs hvorfor Netflix ikke vil afsløre, hvor mange film, der er i tjenesten - og hvorfor danske brugere ikke må få en huskeseddel.

På Google+, Facebook og Twitter har ComONs læsere stillet spørgsmål til Netflix. Vi har fået svar på de fleste. Her er 10 facts om den netop åbnede tjeneste.

1. Primært udenlandsk indhold
Ved lanceringen er cirka 80 procent af indholdet udenlandsk. 20 procent af filmene og serierne er danske. Sådan var fordelingen også ved lanceringen af Netflix i andre områder som Latinamerika, Canada og England.

2. Antallet af film er hemmeligt
Netflix vil ikke svare på, hvor mange film og serier der findes i katoteket.

"Vi mener ikke, at tallet er relevant for vores brugere. Vi kunne i teorien lægge 10 millioner youtube-videoer derind, men for os handler det mere om at skabe værdi og interaktion blandt brugerne. Så der er ikke en værdi i selve antallet," mener indholdschef Ted Sarandos.

3. Dine vaner former Netflix
Der er allerede mange danskere, der klager over manglende indhold i den danske version af Netflix. Ifølge indholdschef Ted Sarandos vil Netflix løbende holde øje med, hvilke kategorier (serier, tegnefilm, drama, osv.) danskerne især er glade for. De områder vil så blive opprioriteret. Så det nuværende indhold skal betragtes som en "test".

4. Også Netflix på Grønland og Færøerne

Det er ikke kun Danmark, der har fået adgang til Netflix i dag. Der blev også åbnet for det varme vand på Grønland og Færøerne, fordi Netflix betragter øerne som distrikter under Danmark. Til gengæld må Island væbne sig med tålmodighed.

I denne uge har Netflix også åbnet i Sverige. Norge og Finland følger i de kommende dage.

5. Huskesedlen får folk til at se færre film

Hvis du har prøvet Netflix i USA, vil du bemærke, at den danske udgave af Netflix ikke giver brugerne mulighed for at gemme film, som de gerne vil se på et senere tidspunkt. Netflix har fjernet "køen" (queue).

Produktchef Neil Hunt forklarer, at køen er et levn fra dengang, da Netflix kun sendte fysiske dvd'er med posten til kunderne. Kunderne kunne forvente at modtage nogle af de øverst placerede titler på listen. Men i en digital verden er køen en hæmsko, siger Netflix efter at have testet i USA.

"Der sker typisk det, at folk tilføjer en masse film, som de bilder sig ind, at deres fremtidige "jeg" gerne vil se. Ofte seriøse dokumentarfilm og lignende, men når de endelig sidder foran skærmen, så er det sjældent det, de har lyst til, når det kommer til stykket. Og hvis vi præsenterer folk for 50-100 film, som de ikke gider se, går kunderne over på kabel-tv igen. I USA kan vi se på test, at køen ofte medfører, at folk ser færre film," siger Neil Hunt.

En ny intelligent måde at lave huskelister på testes, men kommer næppe til Danmark før 2013.

Sådan tager du Netflix med på ferien

6. En amerikansk-Netflix-bruger kan ikke se det samme som en dansker 
Det er tydeligt, at der er et større udvalg i den amerikanske udgave af Netflix i forhold til den nye danske.

Men ifølge Netflix skal danske brugere ikke føle sig overset. For eksempel har Netflix i Danmark - på grund af licensaftaler - en bredere aftale med Warner Brothers, så vi kan se film, som amerikanerne ikke kan. Omvendt har amerikanerne adgang til film fra Paramount Pictures, som danskerne ikke har.

7. Du kan tage Netflix med på ferie
Du skal ikke være bange for geo- eller ip-blokeringer, når du tager Netflix med på ferie. Hvis du tager til et land, hvor Netflix også er til stede, kan du logge ind med din normale brugerkonto. I den tid du opholder dig i landet, får du adgang til det udvalg, som officielt er tilgængeligt i landet. 

8. Du kan se film i bussen
Netflix kan også afspilles på det mobile internet. Så du behøver ikke adgang til Wi-Fi.

På dårligere forbindelser vil du blot opleve en nedsat kvalitet. Netflix forsøger generelt at undgå buffering eller afbrydelser ved hjælp af adaptive streaming, der i stedet for at afbryde trafikken ved nedsat signal i stedet nedsætter kvaliteten af streamen - ofte uden at seeren lægger mærke til det.

9. Netflix laver selv film
I 2013 begynder Netflix at lave tv-serier. Det bringer ventetiden ned og får nye titler hurtigere ud til seerne, uanset hvor i verden de er.

Der er både tale om videreførelser af kendte serier og nye serier og kendte instruktører. Kommende titler er blandt andet: "Orange is The New Black", "Arrested Development" og "House of Cards".

10. Netflix har samarbejde med internetudbyderne

I USA står Netflix i perioder for en tredjedel af landets slutbrugertrafik på nettet. Det sætter krav til det tekniske bagland. Netflix har også i Norden baseret sine servere direkte hos internetudbydere for at minimere flaskehalsproblemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere