Top 100:Her er de 69 bedste danske it-konsulenthuse lige nu: Se listen

Artikel top billede

Kapitalfond vil købe Atea

Ifølge en meddelelse til den norske børs forhandler Ateas hovedaktionær Ib Kunøe med en kapitalfond om at sælge koncernen. Et salg er et spørgsmål om dage eller uger, siger koncernchef Claus Hougesen.

(Opdateret kl. 15.28)
Atea-koncernen oplyser i en meddelelse til børsen i Oslo, at enkelte aktionærer og koncernens ledelse er i forhandlinger med en international kapitalfond om et muligt købstilbud på koncernens aktier.

Efter en forrygende udvikling både omsætnings- og indtjeningsmæssigt er Nordens største it-forhandler Atea altså nu blevet så interessant, at købere fra rundt om på kloden er begyndt at vise seriøs interesse. 

Ifølge Ateas koncernchef Claus Hougesen er det nu et "spørgsmål om dage eller uger", så falder forhandlingerne med den interesserede kapitalfond enten på plads eller fra hinanden, og ender forhandlingerne positivt, er Nordens største it-forhandler solgt.

Hvordan det er er kommet dertil, at Atea forhandler om at bliver overtaget, forklarer koncerndirektør Claus Hougesen sådan her:

"Den rejse, vi har været på de sidste fem år, og den udvikling vi har været igennem med fordobling af omsætningen og firedobling af resultatet, betyder, at man kommer på radaren rundt omkring i det globale miljø, og så begynder telefonen at ringe."

Og det var nogenlunde, hvad der skete efter Ateas sidste 'market capital day' i slutningen af sidste år. Telefonen begyndte at ringe.

"På et bestyrelsesmøde i Q4 besluttede vi, at det ikke dur, at telefonen bare ringer. Vi må lave en ordentlig proces, og det gik vi så i gang med," siger Claus Hougesen.

Siden da har der været mange interesserede at forhandle med, men den skare er nu kogt ned til én - en kapitalfond, som Hougesen ikke sætter navn på.

Nu er det ifølge Hougesen et spørgsmål om at blive enig med den ene interesserede, som der forhandles med.

"Det er vigtigt for mig med 6.220 ansatte, at der kommer en køber på banen, som kvitterer for den resultatudvikling, vi har haft. En der støtter, at Atea er et værdidrevet selskab, og som bakker vores nye strategiplan op. Vi skal have en stor fed grøn lampe på alle de områder."

Når det er på plads, så tager bestyrelsen ifølge koncernchefen sig af at forhandle de sidste detaljer på plads.

"Enten bliver vi enige eller også bliver vi ikke enige. Hvem, der ejer en, er ikke det væsentlige. Væsentligt er det derimod, at virksomheden bliver drevet på den bedst mulige måde."

Hvor hurtigt, tingene skrider fra nu af, er svært at sige, men det kommer sandsynligvis til at gå forholdsvis stærkt.

"Der kan komme knuder på i form af forskellige uenigheder, og så kommer der advokater ind over, men mit bedste bud er, at vi inden for dage eller uger ved, om overtagelsen falder på plads eller ej," siger Claus Hougesen.

Atea er ejet af blandt Ib Kunøe, som er hovedaktionær med en aktiepost på 28,46 procent, som han ejer gennem selskabet System Integration. Derudover er også State Bank of New York (2,72 %), Bill Gates (1 %) og en pensionsfond i Chicago (10 %) blandt aktionærerne.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital