Artikel top billede

Kapitalfond vil købe Atea

Ifølge en meddelelse til den norske børs forhandler Ateas hovedaktionær Ib Kunøe med en kapitalfond om at sælge koncernen. Et salg er et spørgsmål om dage eller uger, siger koncernchef Claus Hougesen.

(Opdateret kl. 15.28)
Atea-koncernen oplyser i en meddelelse til børsen i Oslo, at enkelte aktionærer og koncernens ledelse er i forhandlinger med en international kapitalfond om et muligt købstilbud på koncernens aktier.

Efter en forrygende udvikling både omsætnings- og indtjeningsmæssigt er Nordens største it-forhandler Atea altså nu blevet så interessant, at købere fra rundt om på kloden er begyndt at vise seriøs interesse. 

Ifølge Ateas koncernchef Claus Hougesen er det nu et "spørgsmål om dage eller uger", så falder forhandlingerne med den interesserede kapitalfond enten på plads eller fra hinanden, og ender forhandlingerne positivt, er Nordens største it-forhandler solgt.

Hvordan det er er kommet dertil, at Atea forhandler om at bliver overtaget, forklarer koncerndirektør Claus Hougesen sådan her:

"Den rejse, vi har været på de sidste fem år, og den udvikling vi har været igennem med fordobling af omsætningen og firedobling af resultatet, betyder, at man kommer på radaren rundt omkring i det globale miljø, og så begynder telefonen at ringe."

Og det var nogenlunde, hvad der skete efter Ateas sidste 'market capital day' i slutningen af sidste år. Telefonen begyndte at ringe.

"På et bestyrelsesmøde i Q4 besluttede vi, at det ikke dur, at telefonen bare ringer. Vi må lave en ordentlig proces, og det gik vi så i gang med," siger Claus Hougesen.

Siden da har der været mange interesserede at forhandle med, men den skare er nu kogt ned til én - en kapitalfond, som Hougesen ikke sætter navn på.

Nu er det ifølge Hougesen et spørgsmål om at blive enig med den ene interesserede, som der forhandles med.

"Det er vigtigt for mig med 6.220 ansatte, at der kommer en køber på banen, som kvitterer for den resultatudvikling, vi har haft. En der støtter, at Atea er et værdidrevet selskab, og som bakker vores nye strategiplan op. Vi skal have en stor fed grøn lampe på alle de områder."

Når det er på plads, så tager bestyrelsen ifølge koncernchefen sig af at forhandle de sidste detaljer på plads.

"Enten bliver vi enige eller også bliver vi ikke enige. Hvem, der ejer en, er ikke det væsentlige. Væsentligt er det derimod, at virksomheden bliver drevet på den bedst mulige måde."

Hvor hurtigt, tingene skrider fra nu af, er svært at sige, men det kommer sandsynligvis til at gå forholdsvis stærkt.

"Der kan komme knuder på i form af forskellige uenigheder, og så kommer der advokater ind over, men mit bedste bud er, at vi inden for dage eller uger ved, om overtagelsen falder på plads eller ej," siger Claus Hougesen.

Atea er ejet af blandt Ib Kunøe, som er hovedaktionær med en aktiepost på 28,46 procent, som han ejer gennem selskabet System Integration. Derudover er også State Bank of New York (2,72 %), Bill Gates (1 %) og en pensionsfond i Chicago (10 %) blandt aktionærerne.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.