Kapitalfond vil købe Atea

Ifølge en meddelelse til den norske børs forhandler Ateas hovedaktionær Ib Kunøe med en kapitalfond om at sælge koncernen. Et salg er et spørgsmål om dage eller uger, siger koncernchef Claus Hougesen.

(Opdateret kl. 15.28)
Atea-koncernen oplyser i en meddelelse til børsen i Oslo, at enkelte aktionærer og koncernens ledelse er i forhandlinger med en international kapitalfond om et muligt købstilbud på koncernens aktier.

Efter en forrygende udvikling både omsætnings- og indtjeningsmæssigt er Nordens største it-forhandler Atea altså nu blevet så interessant, at købere fra rundt om på kloden er begyndt at vise seriøs interesse. 

Ifølge Ateas koncernchef Claus Hougesen er det nu et "spørgsmål om dage eller uger", så falder forhandlingerne med den interesserede kapitalfond enten på plads eller fra hinanden, og ender forhandlingerne positivt, er Nordens største it-forhandler solgt.

Hvordan det er er kommet dertil, at Atea forhandler om at bliver overtaget, forklarer koncerndirektør Claus Hougesen sådan her:

"Den rejse, vi har været på de sidste fem år, og den udvikling vi har været igennem med fordobling af omsætningen og firedobling af resultatet, betyder, at man kommer på radaren rundt omkring i det globale miljø, og så begynder telefonen at ringe."

Og det var nogenlunde, hvad der skete efter Ateas sidste 'market capital day' i slutningen af sidste år. Telefonen begyndte at ringe.

"På et bestyrelsesmøde i Q4 besluttede vi, at det ikke dur, at telefonen bare ringer. Vi må lave en ordentlig proces, og det gik vi så i gang med," siger Claus Hougesen.

Siden da har der været mange interesserede at forhandle med, men den skare er nu kogt ned til én - en kapitalfond, som Hougesen ikke sætter navn på.

Nu er det ifølge Hougesen et spørgsmål om at blive enig med den ene interesserede, som der forhandles med.

"Det er vigtigt for mig med 6.220 ansatte, at der kommer en køber på banen, som kvitterer for den resultatudvikling, vi har haft. En der støtter, at Atea er et værdidrevet selskab, og som bakker vores nye strategiplan op. Vi skal have en stor fed grøn lampe på alle de områder."

Når det er på plads, så tager bestyrelsen ifølge koncernchefen sig af at forhandle de sidste detaljer på plads.

"Enten bliver vi enige eller også bliver vi ikke enige. Hvem, der ejer en, er ikke det væsentlige. Væsentligt er det derimod, at virksomheden bliver drevet på den bedst mulige måde."

Hvor hurtigt, tingene skrider fra nu af, er svært at sige, men det kommer sandsynligvis til at gå forholdsvis stærkt.

"Der kan komme knuder på i form af forskellige uenigheder, og så kommer der advokater ind over, men mit bedste bud er, at vi inden for dage eller uger ved, om overtagelsen falder på plads eller ej," siger Claus Hougesen.

Atea er ejet af blandt Ib Kunøe, som er hovedaktionær med en aktiepost på 28,46 procent, som han ejer gennem selskabet System Integration. Derudover er også State Bank of New York (2,72 %), Bill Gates (1 %) og en pensionsfond i Chicago (10 %) blandt aktionærerne.

Læs mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.