Artikel top billede

Facebook fjerner dansk blokering - uden forklaring

Nogle danske hjemmesider er nu ikke længere blokeret af Facebook. Men ikke alle er sluppet fri af blokaden.

I går gik en række danske hjemmeside-ejere til medierne for at søge hjælp. Og det gav gevinst.

Facebook har i måneder og uger blokeret op til 1000 danske domæner. Det vil sige, at det ikke har været muligt at dele indhold fra siderne på Facebook. Men flere af siderne oplevede i aftes, at blokaden forsvandt, skriver DR.dk.

Facebook har været meget tavs omkring årsagen til blokeringen. Men Facebook har formentlig udelukket domænerne, fordi de alle på et tidspunkt har været hostet hos Unoeuro, der ifølge Facebook har lagt serverplads til hjemmesider mistænkt for at udsende spam.
Facebook er lige så tavs vedrørende åbningen.

Siden Scoopdeal.dk og bloggen Trendsonline.dk kan derfor nu juble over igen at være kommet i kridthuset hos Facebook - men har ikke fået en forklaring på årsagen eller vished om, at problemet er løst for bestandigt.

Andre stadig ude

Men måske er det blot de hjemmesider, der har klaget offentligt, som har fået særbehandling af Facebook.

For andre hjemmesider, som Facebook af uvisse årsager har set sig sur på, er stadig ikke lukket indenfor. "Regenkirke.dk" kan for eksempel stadig ikke dele link på Facebook, selv om hjemmesiden ikke længere ligger hos Unoeuro.

Webhostingfirmaet Unoeuro, som angiveligt har en anpart i, at de mange sider har været udelukket, har heller ikke fået nærmere besked om problemet - eller hvordan firmaet kan afhjælpe det. I et blogindlæg fra i aftes fortæller Unoeuro om sagen fra firmaets side.

For eksempel har Unoeuro tilbudt at flytte kunder fra de berørte servere til andre, uden at det har haft nogen effekt på blokeringen hos Facebook. Også kunder, der helt har forladt Unoeuro, har oplevet, at blokeringen flytter med som nissen. Facebook lader til at have blokeret selve domænet og ikke blot ip-adressen, som er den typiske reaktion.

Derfor kan Unoeuro også kun gætte på, hvordan problemet er opstået:

"I princippet kunne det være sket for enhver anden webhoteludbyder med flere kunder på samme server, og det undrer os meget, det ikke allerede er. Vores holdning er, at det bunder i et ekstremt dårligt system hos Facebook. Et system som blokerer alt for bredt og ingen information eller advarsel giver omkring en blokering," skriver Unoeuro.

"Vi følger sagen tæt, men er stadig uforstående over for årsagen til blokaden. Både vi og vores kunder forsøger stadig at få et svar ud af Facebook," uddyber direktør Pelle Smidt til ComON.

Firmaets kontakt til Facebook sker skriftlig via det sociale medies kundeservice.

"Vi er kede af, at vores kunder holdes som gidsler i sagen. Og vi er kede af, at det til syneladende kun er de største sider, som har været i stand til at lave noget støj omkring sig, som Facebook nu har hjulpet".

Unoeuro gætter stadig på, at problemet skyldes, at Facebook har lyttet til en fejl i en virusscanner.

ComON har bedt om en kommentar fra Facebook, men har endnu ikke modtaget svar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere