Artikel top billede

Direktør: Kuldsejlet forhandler skulle bruges til pression

Itgrations strandede softwareprojekt til flere millioner skulle udelukkende bruges til at presse en stor konkurrent, siger tidligere direktør, som dog afviser mystik omkring lukningen af selskabet.

Der er intet odiøst i lukningen af firmaet Itgration, der på få år har haft et samlet underskud på mere end seks millioner kroner.

Det siger Itgrations nu forhenværende direktør, Thomas Rørbæk.

En del af det store underskud skal ses i lyset af afskrivningen af et softwareprojekt til fire millioner kroner, der skulle udvikles til styring af kasseapparater og baggrundsudstyr inden for retailbranchen.

"Softwareprojektet blev i bund og grund brugt (af investoren KFI, red.) til at sætte pression over for den nuværende leverandør, så man brugte egentlig ikke selve softwaren til noget," siger Thomas Rørbæk, der afviser, at softwareprojektet er kuldsejlet. Det fremgik ellers af revisorpåtegningen i Itgrations seneste regnskab.

Den nuværende leverandør, som Thomas Rørbæk nævner, er EG Retail & Medie (tidligere IT Gruppen A/S), der leverer de nuværende POS-løsninger til de størstedelen af de frie købmandskæder i Danmark, herunder Dagrofa, som Itgrations finansielle partner KFI samtidig er majoritetsejer i.

Dagrofa solgte for fem år siden det daværende IT gruppen (nu EG Retail & Medie) til it-kæmpen EG. Siden hen investerede KFI-Retail i Itgration.

Itgrations milliondyre softwareprojekt blev ifølge selskabets sidste regnskab stoppet, da selskabet manglede den fornødne kapital.

Men den nu forhenværende Itgration-direktør Thomas Rørbæk præciserer overfor CRN, at investoren KFI-Retails formål med at investere i Itgration handlede om at presse Dagrofas nuværende leverandør EG Retail & Medie.

"Vores finansielle partner, KFI, havde jo en interesse i at skabe de bedste muligheder for detailhandelen, og så brugte vi projektet som pression over for den nuværende leverandør," siger han.

At selskabet blev lukket med et stort underskud, er der ifølge Thomas Rørbæk en naturlig forklaring på. Det handlede om, at Itgration efter sidste års frasalg af hosting-aktiviteterne alene var et udviklingsselskab.

"Så der var jo kun udgifter," konstaterer han.

Læs reaktionen fra KFI's nye diretør:


Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere