Artikel top billede

Direktør: Kuldsejlet forhandler skulle bruges til pression

Itgrations strandede softwareprojekt til flere millioner skulle udelukkende bruges til at presse en stor konkurrent, siger tidligere direktør, som dog afviser mystik omkring lukningen af selskabet.

Der er intet odiøst i lukningen af firmaet Itgration, der på få år har haft et samlet underskud på mere end seks millioner kroner.

Det siger Itgrations nu forhenværende direktør, Thomas Rørbæk.

En del af det store underskud skal ses i lyset af afskrivningen af et softwareprojekt til fire millioner kroner, der skulle udvikles til styring af kasseapparater og baggrundsudstyr inden for retailbranchen.

"Softwareprojektet blev i bund og grund brugt (af investoren KFI, red.) til at sætte pression over for den nuværende leverandør, så man brugte egentlig ikke selve softwaren til noget," siger Thomas Rørbæk, der afviser, at softwareprojektet er kuldsejlet. Det fremgik ellers af revisorpåtegningen i Itgrations seneste regnskab.

Den nuværende leverandør, som Thomas Rørbæk nævner, er EG Retail & Medie (tidligere IT Gruppen A/S), der leverer de nuværende POS-løsninger til de størstedelen af de frie købmandskæder i Danmark, herunder Dagrofa, som Itgrations finansielle partner KFI samtidig er majoritetsejer i.

Dagrofa solgte for fem år siden det daværende IT gruppen (nu EG Retail & Medie) til it-kæmpen EG. Siden hen investerede KFI-Retail i Itgration.

Itgrations milliondyre softwareprojekt blev ifølge selskabets sidste regnskab stoppet, da selskabet manglede den fornødne kapital.

Men den nu forhenværende Itgration-direktør Thomas Rørbæk præciserer overfor CRN, at investoren KFI-Retails formål med at investere i Itgration handlede om at presse Dagrofas nuværende leverandør EG Retail & Medie.

"Vores finansielle partner, KFI, havde jo en interesse i at skabe de bedste muligheder for detailhandelen, og så brugte vi projektet som pression over for den nuværende leverandør," siger han.

At selskabet blev lukket med et stort underskud, er der ifølge Thomas Rørbæk en naturlig forklaring på. Det handlede om, at Itgration efter sidste års frasalg af hosting-aktiviteterne alene var et udviklingsselskab.

"Så der var jo kun udgifter," konstaterer han.

Læs reaktionen fra KFI's nye diretør:


Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere