Artikel top billede

Forrester: Windows 8 er ikke en mirakelkur for Microsoft

Tablet-computer og smartphones har undergravet Microsofts dominerende position på OS-markedet, lyder det i ny rapport.

Lanceringen af Windows 8 fredag i denne uge kommer for sent til at rette op på Microsofts faldende markedsandel på styresystemer til computere, mobiltelefoner og tablet-computere. Sådan konkluderer det amerikanske analysefirma Forrester i en ny rapport med titlen: "Windows: The Next Five Years".

Rapporten er omtalt i det amerikanske kanalmedie Redmond Channel Partner, som fra rapporten citerer, at Microsoft de seneste fem år har mistet sin dominerende markedsposition indenfor styresystemer (OS/Operating Systems).

Hvor Microsoft i 2008 var en suveræn nummer et med 70 procent af OS-markedet, er den andel i dag faldet til omkring 30 procent.

Den væsentligste forklaring er fremkomsten af tablet-computere, smartphones og andre mobile enheder, hvor firmaer som Google og Apple med deres styresystemer har stukket kniven dybt i bugen på Microsoft.

Ifølge Forrester-analytiker Frank Gillett vil lanceringen af Windows 8 kun i bedste fald stoppe blødningen for Microsofts position på markedet.

"Windows 8 vil bremse nedgangen og stabilisere Microsofts andel på omkring 30 procent frem til 2016," skriver Gillet i et blogindlæg.

"Vi forventer, at Microsoft i 2016 vil have omkring 27 procent af salget af tablets, men kun omkring 14 procent af smartphone-salget. Og nogle af os er endda meget i tvivl, om den overhovedet når 14 procent," lyder det fra Frank Gillett.

Windows 8, der har en touch-baseret brugerflade, minder meget om det tilsvarende Windows Phone OS. Det bliver lanceret på en række forskellige computertyper fra traditionelle stationære maskiner til laptops, ultrabooks og tablet-computere. Samtidig udruller Microsoft sin egen Surface-tablet, som kunder har kunnet bestille siden sidste uge.

Ifølge Forrester-rapporten vil Microsoft fortsat dominere det traditionelle pc-marked i den nære fremtid, mens Apples iPad ligger i spidsen på tablets og Googles mobil-OS Android har taget teten på mobiltelefoner.

Ifølge Forrester er Microsofts position ændret fra at være markedsledende til at være en blandt flere jævnbyrdige konkurrenter på markedet for personal computing.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere