Artikel top billede

Apple giver tidligere kanalveteran silkesnoren

Den tidlige topchef for Elgigantens moderselskab fik kun få måneder i jobbet som chef for Apples butikker.

Englænderen  John Browett var Apple-direktør Tim Cooks første store ansættelse, som ny topchef for Apple. Nu er han blevet smidt på porten.

Ifølge den engelske avis The Telegraph har Apple ikke givet nogen forklaring på, at John Browett sammen med Apple-ikonet Scott Forstall nu forlader teknologi-giganten

Det var med store armbevægelser og en lønpakke på 320 millioner kroner, at Apple lokkede John Browett, der sad som topchef for Dixons, til at tage jobbet som chef for Apples retail-salg.

Browett blev ved ansættelsen præsenteret, som manden, der var fokuseret på service som ingen anden. Og salget i Apple Store, som Browett havde ansvaret for, steg i sidste kvartal.

Nu eventyret slut nu. Ifølge amerikanske iagttagere er det alligevel ikke en overraskelse. Browetts erfaring fra supermarkedet og Dixon-butikker, var øjensynlig ikke det bedste match til Apple eksklusive butiksstrategi.

I august offentliggjorde Browett planer om at reducere antallet af ansatte i Apple butikker. Det skulle angiveligt have været begyndelsen til enden.

Den amerikanske analytiker, Charlie Wolf fra Needham & Company, siger til New York Times, at han aldrig har været overbevist om, at Browett med sin erfaring fra Dixons, der i hans optik bevæger sig i den nedre del af retailmarkedet, var det rigtig valg for Apple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere